NAGYVILÁG
Belföld
#Bige László
#NAV
#ellenőrzés
Bűnügyi őrizetben volt az ország ötödik leggazdagabb embere
Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Bige Lászlót május 28-án a nyíregyházi rendőrség. Lapunk úgy tudja, hogy a nagyvállalkozót hétfőn vették bűnügyi őrizetbe és szerdán engedték ki. Információink szerint az ügyészség kezdeményezte Bige László előzetes letartóztatását, de ennek a bíróság nem adott helyt. Úgy tudjuk, hogy a multimilliárdos üzletembert vesztegetéssel gyanúsítja a gazdaságvédelmi osztály, bár ezt még hivatalosan nem erősítette meg senki.

A Bige László érdekeltségébe tartozó vállalkozása körül tavaly kezdődtek a hatósági vizsgálatok. A rendőrség és a katasztrófavédelem 2018 novemberében nagy erők bevonásával hajtott végre rajtaütést a Bige Holding szolnoki gyárában. Akkori híradások szerint 300 fős egység egy napon át kutatott a cég irodáiban.

A hatóságok akkor azt állították, hogy hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és egyéb bűncselekmények okán indult az akció.

Információink szerint ezzel nem értek véget a hatósági akciók, hisz november óta rendszeres vendégek voltak a NAV emberei a szolnoki üzemben.

Tavaly novemberben azt is írták a hírportálok, hogy a Nyíregyháza sóstói részén található Bige-villát több tucat rendőr vette körbe. Bige László, akkor úgy nyilatkozott, nincs rendőri jelenlét a házánál, de szívesen várja őket.

Bige László a leggazdagabb magyarok listájának elején van rendszeresen. A legfrissebb névsor 170 milliárdosra becsülte Bige vagyonát, amivel jelenleg az 5. helyet tölti be.

Fotó: FrissMédia/archívum