18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
Bűn és bűnhődés – testvérkéselő különös esete a Nyíregyházi Törvényszéken
Szürreális, mondhatni nem evilági tárgyalási napon van túl az az egyébként is megdöbbentő eset, amikor a rozsályi fiatalember egy szóváltást követően 2019 karácsonyán az egyik testvérét hasba, míg a másikat mellkason szúrta. Mindezt azért, mert a két testvér az ő feleségét akarta megvédeni a további erőszaktól.

Dr. Polyák Mónika bíró mára az ügy tanúit szerette volna meghallgatni. Egyszer már beidézte őket, de nem jelentek meg a tárgyaláson, így az a nap eredménytelenül zárult. „Nincs nekünk pénzünk utazásra” – állt a kimentésben, így a technika segítségével újabb tárgyalási napon, úgynevezett távmeghallgatás útján tudta nyilatkoztatni a tanúkat a bíróság. Bejött a papírforma és egyetlen egy közvetlen rokon sem tett vallomást. Megtehették ezt jogszerűen, hisz a büntetőeljárás lehetőséget ad rá a közvetlen hozzátartozóknak.

Egy idézett is szeretett volna élni a vallomásmegtagadás lehetőségével, de rokoni szálai meglehetősen távolinak tűntek, gy kötelessé vált a tanúvallomás megtételére.

Nem emlékszem semmire, annyira részeg voltam – jelentette ki a tanú. Azt sem tudom, hogy a vallomást hogyan írtam alá – válaszolja a feltett kérdésre. Mindenesetre a nyomozás során a citált tanú meglehetősen részletesen és pontosan mondta el az eseményeket az ügyben eljáró nyomozóknak. Hat oldalt töltött meg akkor a vallomása. A bíró végül ezt olvasta fel. A vallomásból egy eszelősen féltékeny vádlott rajza bontakozik ki, aki a feleségén kívül egy másik nőt is magához édesgetett. Mint kiderült, a nő a tanú barátnője volt, ami végül is feloldhatatlan ellentétet szült a két férfi között. A tanú végül fenntartotta vallomását. A vádlott szúrt, agresszív volt és lehet, hogy kábítószer is volt benne – hallatszott a hangszórókból a meglehetősen terhelő vallomás.

A vádirat szerint a vádlott 2019. december 24-én napközben alkoholt ivott és kábítószert fogyasztott, majd az esti órákban egy családi rendezvényen a feleségét pofon ütötte és megrúgta. Az asszony a verés elől bemenekült a házba és az ott lévő rokonoktól kért segítséget. Ezután a vádlott testvérei kimentek az udvarra, hogy a további bántalmazást megakadályozzák, azonban ekkor a vádlott a zsebéből elővett egy kést.

Amikor a vádlott egyik testvére megpróbálta lefogni őt, akkor a késsel több esetben megvágta a mellkasán, és két alkalommal megszúrta a férfit. Ezután a másik testvérére is rátámadt, több alkalommal megvágta, majd egy alkalommal megszúrta őt is. Ezután a sértettek a házba mentek és az ott lévők telefonon értesítették a mentőket és a rendőrséget.

A tanú meghallgatása közben nem egyszer értelmezési problémák is adódtak, hisz voltak olyan, a mindennapi élet során rendszeresen használt szavak, melyeket a tanú nem tudott vagy nem akart értelmezni. A megnyilvánulásit nézve valószínűleg az előbbiről lehet szó.

A vádlott egyébként könnyeivel küszködve bocsánatot kért a testvéreitől, ők meg is bocsátottak neki. 2019 decemberétől letartóztatásban van, felesége azóta elhagyta, összeállt egy másik férfival, amit a tárgyaláson a vádlott meglehetősen ingerülten szóvá is tett. A kirendelt ügyvéd indítványozta a szabadlábra helyezést, ezt a bíró elutasította, hisz a férfi priusza több, személy elleni bűncselekményt is tartalmaz.

Az ügy tárgyalása december 16-án szakértők meghallgatásával folytatódik a Nyíregyházi Törvényszéken.

- FrissMédia -