SPORT
Foci VB 2018
#Will Smith
#Budapest
#videoklip
#foci vb
Budapest, Will Smith és Ronaldinho a foci-vb hivatalos dalának klipjében!
Végre megérkezett a 2018-as FIFA labdarúgó-világbajnokság himnuszának videoklipje, melyet májusban a legnagyobb titokban Budapesten forgattak egy hazai stáb, több mint száz táncos, zenész és futballzsonglőr segítségével. Ami a helyszíneket illeti, a Nagyvásártelep, a Hajógyári Sziget K-hídja, illetve Óbuda egyik lakótelepe is visszaköszön a klipben.

A június 14. és július 15. között, Oroszországban megrendezésre kerülő, az egész földkerekség által figyelt eseményen a világ legünnepeltebb focistái mérhetik majd össze tudásukat – ennek megfelelően a hivatalos dal is hemzseg a világsztároktól. A szerzemény a Live It Up címet viseli, közreműködői pedig Will Smith, Diplo, Nicky Jam és Era Istrefi – de Ronaldinho is felbukkan a klipjében.


A dal számtalan országban a Top 100 slágerlistákon debütált és megállíthatatlanul nyomul az első helyek felé. A rádiókban máris több, mint háromezres lejátszásnál és 73 milliós hallgatottságnál tart. A hivatalos videoklip jelenleg is első helyezett a YouTube legfelkapottabb videói között és 15 millió közeli megtekintésnél jár.

A produkcióban a Grammy-díjas színész, dalszerző és rapper Will Smith visszatért muzikálisabb oldalához, és összefogott a latin dallamok reggaetón császárával, Nicky Jammel, illetve a feltörekvő, koszovói tehetséggel, Era Istrefi-vel. A dal produceri munkálatait a Grammy-díjas producer, dalszerző és DJ, Diplo intézte. “Sosem készítettem még egyetlen ennyire nemzetközi dalt sem. Rengeteg sztár gyűlt össze, hogy aztán megszülethessen ez a rendkívül erős atmoszféra”,kommentálta a producer.

A dal július 15-én a döntőn élőben is felcsendül majd, és a helyszíni közönség mellett több, mint egy milliárd emberhez jut majd el az élő közvetítésnek hála.

Will Smith így nyilatkozott róla: “Nagy megtiszteltetés, hogy felkértek a 2018-as FIFA világbajnokságon való szereplésre. Ez a globális esemény a világ minden tájáról összehívja az embereket, hogy együtt ünnepeljenek, nevessenek és megtapasztalják a mágiát. A Nicky-vel, Diplo-val és Era-val való együttműködés harmóniát, valamint eklektikus ízek és műfajok keveredését eredményezte. A nap végén pedig nem szeretnénk mást, csak látni, ahogy a világ táncol!”

Nicky Jam szintén rendkívül izgatott: “A világbajnokság dalának felvétele egy életre szóló élmény. Nagyon kevés előadó részesül abban a megtiszteltetésben, hogy elmondhatja magáról, részt vett benne. Nagyon büszke és boldog vagyok, és elmondhatom majd az unokáimnak is, hogy ‘megcsináltam’.”


Foto: breal.tv