KULTÚRA
Programok
Bringaváros 7.1
Immár 2. alkalommal rendezik meg a 11 településrészt és a belvárost összekötő családi szabadidős sportrendezvény Nyíregyházán.

A Bringaváros a városi összefogás újabb bizonyítéka - mondta Kovács Ferenc az esemény sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy a társszervező Bringasziget és a szponzorok mellett a városrészekben több tucat civil szervezet aktív közreműködésével várják gazdag programok reggel 9 és délután 2 között az ott élőket és a kerékpáron érkezőket.

A tavalyi 7 városrészhez csatlakozott idén 4 újabb: Hímes-Városmajor, Érkert, Malomkert és a Korányi, így mindenki megtalálhatja a számára legközelebb eső regisztrációs pontot. Körzetenként az első 100 regisztráló körzete pólóját veheti át. A szervezők remélik, hogy nagyon sokan érkeznek meg a Kossuth térre 14.00-17.00 között a beváltó pontokhoz (2018-ban az ezret is meghaladta a távot részben vagy teljesen teljesítők száma, most a cél: 1500-2000 fő).

Idén 12 regisztrációs és 6 szponzori pont, azaz összesen 18 helyszín várja a kerékpárosokat. Pontos helyszínek a mellékelt plakáton és menetlevélben olvashatók.

Díjak:

„A leggyorsabb településrész” címet nyeri el és 1 évig a vándorserleg büszke tulajdonosa az a településrész, ahol a legtöbb km-t tekerik a regisztrációs ponton kihelyezett görgős kerékpárba (a 2018-as vándorserleg győztese Jósaváros volt 132 km- rel).

„A legaktívabb iskolák” díja idén egy 300.000,- Ft értékű 1 napos kerékpárút Szatmárnémetibe az önkormányzat felajánlásában.

A mind a 18 pecsétet összegyűjtők között tombolasorsolás lesz- fődíj: a BringaSziget által felajánlott kerékpár.

„Kerékpár szépségverseny” – a versenyre 9.00-10.00 között a Kossuth téren lehet regisztrálni és 10.00-16.00 között a www.nyiregyhaza.hu oldalon online lehet szavazni a nap folyamán. Fődíj: 30.000 Ft értékű vásárlási utalvány.

- FrissMédia -