SPORT
Labdarúgás
BL - A Puskás Arénában is folytatta menetelését a Manchester City
A Manchester City 2-0-ra nyert a házigazda Borussia Mönchengladbach ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai első mérkőzésén a Puskás Arénában.

A találkozót azért rendezték Budapesten, mert a koronavírus-járvány alatt bevezetett szigorú német beutazási szabályok miatt a Mönchengladbach nem tudta otthonában fogadni a Premier League listavezetőjét.

Josep Guardiola együttese sorozatban a 19. tétmérkőzésén diadalmaskodott, összességében pedig 26 találkozó óta nem talált legyőzőre. A visszavágót március 16-án rendezik.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Borussia Mönchengladbach (német)-Manchester City (angol) 0-2 (0-1)

------------------------------------------------------------------

Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Artur Dias (portugál)

gólszerzők: Bernardo Silva (29.), Gabriel Jesus (65.)

Borussia Mönchengladbach:

-------------------------

Sommer - Elvedi, Zakaria, Ginter - Lainer (Lazaro, 63.), Neuhaus, Kramer, Hofmann (Wolf, 86.), Bensebalni - Pléa (Thuram, 63.), Stindl (Embolo, 74.)

Manchester City:

----------------

Ederson - Walker, Rúben Días, Laporte, Joao Cancelo - Gündogan, Rodri, Foden (Torres, 80.) - Sterling (Mahrez, 69.), Gabriel Jesus (Agüero, 80.), Bernardo Silva

A Manchester City az első perctől fogva hatalmas mezőnyfölényben futballozott, a németek láthatón csakis a kontráikban bíztak, de legtöbbször már saját térfelük közepén véget értek a támadásaik. Az angol listavezető nyomása a 29. percben törte meg a "hazaiakat", a 173 centiméteres Bernardo Silva fejelt a hálóba.

A fordulást követően gyorsan eldönthette volna a meccset a City, de Gabriel Jesus óriási helyzetben sokat teketóriázott. A 63. percben kis híján egyenlített a Mönchengladbach, de Pléa csodálatos sarkazása nem sokkal mellé ment. Két perccel később viszont már megduplázta előnyét a City, Gabriel Jesus ezúttal nem hibázott.

A találkozó hátralevő részét a City magabiztosan futballozta végig, igaz, éppen a lefújás előtti pillanatban kimaradt egy német ziccer - az egyetlen a meccsen -, amely esélyt adhatott volna a visszavágóra.

- MTI -

Fotó: Aymeric Laporte, a Manchester City (j) játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében játszott Borussia Mönchengladbach - Manchester City mérkőzésen Budapesten, a Puskás Arénában 2021. február 24-én. MTI/Szigetváry Zsolt