KÉK FÉNY
#baleset
#vádlott
#bicska
#erőszakos
Bicskával intézte a közlekedési vitát a vádlott
Elszabadultak az indulatok abban a közlekedési szituációban, amikor az egyik gépkocsivezető úgy érezte, hogy szabálytalanul kanyarodott ki elé egy kisteherautó.

Az eset 2018. április 26-án az esti órákban történt Nyíregyházán, a Garibaldi utcán, ahol szabályosan közlekedett személygépkocsijával egy fiatalember a barátnőjével a Korányi út irányába. Jobbról az Ószőlő utcáról kikanyarodott eléjük a vádlott a kisteherautójával, amit a vétlen fiatalember dudálással és a gépkocsija fényszóróinak felvillantásával kifogásolt. Erre a vádlott a Garibaldi úton megállt a járművével, és abból kiszállva a mögötte álló személygépkocsihoz ment. A vádlott és a sértett vitatkoztak a kanyarodás szabályosságán, melynek során a vádlott leköpte a sértett gépkocsijának motorház tetejét. Erre a sértett mérges lett, és trágár kifejezést használt a vádlottra, aki a zsebéből előkapta a bicskáját, majd a sértett gépkocsijának bal első kerekét kiszúrta.

Ezután a vádlott visszaült a kisteherautójába, majd el akarta hagyni a helyszínt, azonban a sértett utána futott, megfogta a kilincset, és a lehúzott ablakon keresztül próbálta az ajtót kinyitni, de a vádlott gázt adott és a sértettet több méteren vonszolva elhajtott. Szerencsére a sértett nem esett el, és a szemből érkező gépkocsik sem gázolták el, majd pár másodperc múlva elengedte a vádlott autójának ajtaját.

A vádlott azzal magyarázta erőszakos magatartását, hogy aznap nagyon ideges volt, mert összeveszett a barátnőjével, továbbá egyéb családi problémái is voltak.

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja a férfit, és ezért felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak, valamint azt, hogy a vádlottat tiltsák el a közúti járművezetéstől.

Az ügyben a Nyíregyházi Járásbíróság fog ítéletet hozni.