AKTUÁLIS
#koronavírus
#óvoda
#bölcsőde
Bezárják az óvodákat és a bölcsődéket Kisvárdán is
Hétfőn 16 órától Kisvárda valamennyi óvodájában és bölcsődéjében rendkívüli szünetet rendeltek el. Az Aquacinema Wellness fürdő zárva tart. Visszavonásig a városi sportcsarnokban az amatőr és az utánpótlás edzések szünetelnek.

Keddtől, pontosabban hétfőn 16 órától bezárják az óvodákat és bölcsődéket Kisvárdán - erről döntöttek a városházán. Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere vasárnap egyeztető megbeszélésre hívta össze a járványhelyzettel foglalkozó operatív munkacsoportot. A tanácskozáson jelen volt a térség országgyűlési képviselője, dr. Seszták Miklós kormánybiztos, dr. Dienes Melinda, a Kisvárda Járási Hivatal vezetője, valamint intézményvezetők. A mai ülésen értékelve a helyzetet a polgármester március 16., (hétfő) 16 órától Kisvárda valamennyi óvodájában és bölcsődéjében rendkívüli szünetet rendel el.

Kisvárdán mintegy 400 gyerek jár bölcsődébe vagy óvodába. Mindazok számára, akik kiskorú gyermekük napközbeni felügyeletét nem tudják másképp megoldani, a rendkívüli szünet alatt az óvodákban és bölcsődékben biztosítanak gyermek felügyeletet biztosítanak. Az ügyeleti ellátást igénybe vevők étkeztetéséről a bölcsődékben, óvodákban gondoskodnak.

A kormány mellett működő Operatív Törzs ajánlásának megfelelően arra kérik a szülőket, hogy lehetőség szerint otthonukban oldják meg a gyermekek felügyeletét.

A polgármester arra kér minden kisvárdai családot, hogy segítsék az idős hozzátartozókat, szomszédokat, amiben csak lehet, a szükséges élelmiszerek és gyógyszerek beszerzésében. Figyeljenek oda és vigyázzanak a nagyszülőkre, dédszülőkre és egymásra.

Az önkormányzat idősek nappali ellátását biztosító intézményeinek látogatását a veszélyeztetett korosztály védelme érdekében már korábban felfüggesztették. Ezeknél az intézményeknél igényelt szociális étkeztetést továbbra is biztosítják.

Ismételten felhívják az emberek figyelmét a helyzet higgadt és felelősségteljes kezelésére, a személyi higiéné, kézmosás fontosságára és arra, hogy különösen kerülendő az érintkezés lázas betegekkel vagy olyan hozzátartozókkal, akik fertőzött területről érkeztek. Fontos, ha a tünetek jelentkeznek, akkor nem személyesen, hanem telefonon kell jelentkezni a háziorvosnál vagy ha a háziorvos nem érhető el, akkor az orvosi ügyelet telefonszámán

A városvezetés által felállított operatív munkacsoport folyamatosan elemzi a helyzetet, s szükség esetén további intézkedéseket hoz, és tesz azokra javaslatot. Ahogy eddig, úgy a jövőben is rendszeresen tájékoztatjuk az esetleges változásokról a Kisvárda lakosságot – emelte ki Leleszi Tibor.

Az ülésen továbbá döntöttek arról is, hogy határozatlan időre a vészhelyzetre való tekintettere Aquacinema Wellness fürdő zárva tart. Visszavonásig a városi sportcsarnok tekintetében az amatőr és az utánpótlás edzések szünetelnek.