SPORT
Bemutatták a Debrecenből rajtoló Székelyföldi Körverseny résztvevőit
A 16. Székelyföldi Kerékpáros Körverseny Debrecenből rajtol el augusztus 9-én, kedden délelőtt 10-kor.

Most először van Magyarországon a rajt és az első szakasz. Több mint 90 kilométeren hajtanak a debreceni Nagyerdő környékén a versenyzők, összesen 120-an.

A szervezők a verseny indulása előtti napon gondos előkészületek mellett várták a körverseny több mint 300 résztvevőjét. A versenyzők mellett a nemzetközi bírók, a technikai és az egészségügyi stáb tagjai is folyamatosan érkeztek a cívis városba.

10 ország 22 csapata öt debreceni szálláson pihenheti ki magát a kerékpáros körverseny startja előtt. A debreceni szakasz 91 km hosszú. A Nagyerdő környéki versenykört 7-szer tekerik körbe a versenyzők, amely a Nagyerdei Stadionból indul és a TEVA Gyógyszergyár előtt fordulnak majd meg a résztvevők, akiket a Nagyerdei körúton 300 méteres sprint befutó várja majd a verseny napján.

Ma este 6-kor Pál-Pál Előd székely műsorvezető, kommunikációs szakember hívta a színpadra a Székelyföldi Kerékpáros Körverseny versenyzőit a Nagyerdei Stadion mellett, hogy bemutassa a 22 csapat tagjait.

Lukács László, a verseny főszervezője üdvözölte a résztvevőket, aki elmondta, hogy a debreceni versennyel egy korábbi hagyományt folytat a Székelyföldi Kerékpáros Körverseny. „ Most vagyunk a helyünkön ezzel a debreceni starttal” - hangsúlyozta, és egyben a debrecenieket arra buzdította, hogy jöjjenek szurkolni a verseny keddi indulásakor. A támogatói körnek külön köszönetet mondott a főszervező, kiemelve a magyar kormányt és a debreceni városvezetőket. A szponzorok öt trikóját is megtapsolhatták a résztvevők. Bukásmentes és sportszerű versenyt kívánt a főszervező a versenyzőknek.

Az A12 Táncstúdió táncosainak műsorával folytatódott az esti esemény, amely után a versenyen résztvevő 10 ország kerékpárosai először üdvözölhették egymást. A csapatok tagjainak Pál-Pál Előd műsorvezető tett fel kérdéseket, melyek révén kicsit megismerhették egymást a csapatok.

A résztvevő együttesek (a tourofszeklerland.ro szerint): Team Novák (romániai), Giotti Victoria–Savini Due (román), Voster Ats Team (lengyel), MENtoRISE ELITE TEAM CFX (román), Allinq Continental Cycling Team (holland), WSA KTM Graz (osztrák), UVT-Devron West Cycling Team (román), Dauner-Akkon Pro Cycling Team (német), Delio Gallina Colosio Eurofeed (olasz), ARBÖ headstart ON-Fahrrad (osztrák), Cycling Team Friuli ASD (olasz), MKB Bank Cycling Team (magyar), Epronex-Hungary Cycling Team (magyar), Beltrami Tre Colli (olasz), Cycling Team Plovdiv (bolgár), Global Cycling Team (holland), Solme Olmo (olasz), CSA Steaua Cycling Team (román), román, bolgár és szerb válogatott.

- FrissMédia -