AKTUÁLIS
Bekeményített az ukrán határőrség
Kijevi tájékoztatás szerint változás lép életbe a határforgalomban az ukrán-magyar közúti határátkelőhelyeken ma, vagyis április 6-án, magyar idő szerint 23 órától.

Az utazók belépése Ukrajnába (a légi és vasúti közlekedés kivételével) kizárólag személygépjárművel történhet. A személyek gyalogos átléptetése és a gyalogosok busszal, mikrobusszal történő átszállítása megszűnik. Az átkelésre Ukrajnába kizárólag a Záhony-Csap közúti határátkelőhely vehető igénybe.

A többi átkelőhelyet (Barabás-Koson’, Beregsurány-Luzsanka, Lónya-Dzvinkove, Tiszabecs-Vilok) az ukránok ideiglenesen leállítják. A nemzetközi teherforgalom beléptetése Ukrajnába a záhonyi közúti határátkelőhelyen továbbra is folyamatos marad.



Mint írtuk, március 13. óta mintegy 650 ezren utaztak be Ukrajnába, és ezt a hatalmas embertömeget nem lehetett karanténba helyezni. Erről csütörtökön Szerhij Dejneko, az ukrán határőrszolgálat vezetője beszélt. Közben az ukrán közvéleményt egyre inkább megosztja, hogyan viszonyuljanak hazatérő honfitársaikhoz. Záhonynál naponta mintegy 500-an próbálnak hazajutni, jellemzően gyalogosan.

Egyes becslések szerint még megközelítőleg 200 ezer ukrán szeretne hazatérni.

- FrissMédia -