KÉK FÉNY
#Mándok
#gylkosság
#késelő
Beismerte tettét a 21 éves lány gyilkosa
Beismerő vallomást tett a kihallgatása során az a mátészalkai férfi, aki egy 21 éves mándoki lányt ölt meg – erősítette meg dr. Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mint írtuk előző cikkünkben, november 16-án a kisvárdai Tesco parkolójából tűnt el a 21 éves lány. Információink szerint több késszúrással ölte meg a nyíregyházi eladónőt megszurkáló férfi.

A rendőrség a bolti késelés ügyében életveszélyt okozó testi sértés büntette miatt vizsgálódik, ennek a bűncselekménynek alapesetben a büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés lehet. A mándoki lány halála miatt indult eljárást már emberölés miatt folytatják. A nyomozás során felmerülő újabb információk, így a boncolás és az igazságügyi orvosszakértő megállapításai alapján akár életfogytiglant is kaphat az elkövető, ha minősítő körülményként felmerül az aljas indok, a nyereségvágy vagy a különös kegyetlenség.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság három nappal ezelőtt, K. Antal kihallgatása után még csak arról számolt be, hogy a férfi gépkocsijában "az elkövetéshez használt eszközöket" találták meg és foglalták le, holttestről akkor még nem esett szó.

Mándokon azt is beszélik, hogy a meggyilkolt 21 éves lány holtestét a debreceni Nagyerdőben találták meg egy ott parkoló gépjármű csomagtartójában, ez a kocsi is a nyíregyházi eladónő késelőjéhez köthető. Ami tény: az áldozat családját ma hajnalban értesítették a rendőrök.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kriminalisztika történetében nem nagyon volt ehhez hasonló bűntény.