AKTUÁLIS
Bébiboom a Nyíregyházi Állatparkban – videóriport és sok fotó
Nehéz csaknem két hónapon van túl az ország egyetlen önfenntartású állatparkja. A Nyíregyházái Állatpark közel 150 dolgozója jelentős erőfeszítéseket tett, hogy az újrakezdéshez minden feltétel adott legyen. Petró Zsuzsannával, az állatpark kommunikációs szakemberével beszélgettünk.

Zsuzsa hihetetlen számokról, az eltelt két hónap nehézségeiről és a bizakodásra okot adó újrakezdésről is beszélt. Megerősítette, hogy valóban a belföldi turizmus erősödik, az állatpark három – különböző besorolású – szállodájának kihasználtsága is reménykeltő.

Rengeteg újdonság, sok apróság várja a látogatókat

A Nyíregyházi Állatpark páviáncsapata az ország legnagyobb hordája: 50 felnőtt egyedet és számtalan utódot mutat be a park az Afrika panorámáját megjelenítő kifutórendszerében, ahol egy hatalmas dombon lehet meglesni az állatok mindennapjait.

A kifutórendszerben most igazi bébiboom van, hiszen 10 kis állat is született. Az egy csapaton belül élőknek ugyanaz a hím az apjuk, hiszen ez a faj háremekben él, s csak a basák párosodhatnak a nőstényekkel.

A kifutóban több háremet is meg lehet figyelni, ezek tagjai biztos távolságból figyelik egymást, sosem vegyülnek. A háremurakat játszi könnyedséggel meg lehet különböztetni, hiszen nemcsak kétszer akkorák, mint a nőstények, de vállukat hosszú vastag ezüstös szőrköpeny borítja és tekintélyes szemfogakkal rendelkeznek - ásítást imitálva ezek kivillantásával fitogtatják erejüket.

A most született kölykök a felnőttektől eltérően egészen sötét szőrűek s vagy anyjuk hasán/hátán csimpaszkodnak, vagy egyfaroknyi távolságra a világot fedezik fel. A nőstény minden esetben fogja utóda farkát és nem engedi a kicsit messzebbre.

- FrissMédia -