AKTUÁLIS
Baráti beszélgetés a kisvárdai Kárpátalja házban
Kisvárda új ékessége a Magyar Házak hálózat részét kepéző Kárpátalja Ház. Bár a vírushelyzet miatt nem nyitotta még ki kapuit, vezetője, Bodrog László fontosnak tartotta, hogy beszélgetésre hívja a város vezetőit és a térség országgyűlési képviselőjét.

A beszélgetés résztvevői, dr. Seszták Miklós kormánybiztos, képviselő, Leleszi Tibor polgármester, valamint Bodrog László, a Kárpátálja Ház vezetője kifejtették, hogy a Magyar Házak Nonprofit Közhasznú Kft. nemzetpolitikai intézményhálózatának részeként Kisvárdán székelő Kárpátalja Ház az egységes magyar nemzethez való tartozás államhatárok feletti valóságának megéléséhez kíván teret biztosítani a kárpátaljai magyarságnak.

Egyetértettek abban, hogy a nemzetpolitikai célok érvényesülése mentén a Kárpátalja Ház segíthet megőrizni és feleleveníteni azt a szellemiséget, mely évezredes közös múltunkra visszatekintve egységes nyelvünkben, kultúránkban és történelmünkben lakozik.

A Kárpátalja Ház az anyaország feltétlen támogatását hivatott közvetíteni a kárpátaljai magyarság megmaradásának és erősítésének érdekében. Hozzá kíván járulni a közösségformálás méltó kereteinek megteremtéséhez.

Bodrog László rámutatott arra, hogy feladatuknak tartják hidat teremteni az anyaországi és az elszakított országrészek magyarsága között társadalmi, kulturális és gazdasági téren.

A beszélgetésről készült videó hamarosan látható a Kárpátalja ház Facebook-oldalán.


- FrissMédia -