KULTÚRA
Balog Zoltán kapta az idén a Milotai Nyilas István díjat
Balog Zoltán református lelkész, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke, kaz Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi vezetője kapta idén a Milotai Nyilas István díjat. Az elismerést a volt miniszter a reformáció 31. emléknapján vette át Mátészalkán, a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színházteremben.

31. alkalommal gyűltek össze a szatmári reformátusok, hogy együtt emlékezzenek a reformációra. Az ünnepség a mátészalkai Kálvin-szobor koszorúzásával kezdődött, majd a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház épületében az ünnepi istentiszteletet követően átadták a Milotai Nyilas István református püspök tiszteletére alapított díjat, amelyet ebben az évben Balog Zoltán lelkész vehetett át.

A díjat évente két alkalommal ítélik oda azoknak a lelkészeknek és világi személyeknek, akik sokat tettek a szatmári református közösségért, annak megmaradásáért. A díjat, ami egy Bíró Lajos által tervezett kisplasztika, Fülöp István, az egyesület elnöke adta át.

Balog Zoltán - aki ebben az évben Kisvárdán a Tőkés-díjat is átverhette -, református lelkipásztor, rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt minisztere 2018 szeptemberében lemondott képviselői mandátumáról és visszatért az aktív egyházi szolgálatba.

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesületet azzal a szándékkal jött létre 2011-ben, hogy a szülőföldjükért felelősséget vállaló, a szatmári régiót önálló földrajzi, történelmi, néprajzi és kulturális egységnek tekintő, együtt gondolkodó személyeket egységbe fogja.

- FrissMédia -