AKTUÁLIS
Az üstökben rotyogott a babgulyás és az őzpörkölt Székelyben
A lovasprogrammal párhuzamosan több kulturális és szórakoztató, könnyed program is várta a falu lakosságát.

A programok délben indultak a megnyitó ünnepséggel, ahol a környező települések polgármesterei, intézmény- és hivatalvezetők is jelen voltak. Köszöntőbeszédében a település polgármester asszonya, Juhászné Oroszi Enikő arról beszélt, hogy ez a nap az ünneplésé a pihenésé.

„Nagy utat tettünk meg együtt! Székely jelentősen gyarapodott, hisz hamarosan átadjuk az egészségházat, valamint a közösségi piacot, közintézményeink megújultak és ma már elmondható, hogy szilárd burkolaton jutnak el a horgászni vágyók a festői környezetben lévő tavunkhoz" – sorolta az eredményeket a település vezetője.

Dr. Seszták Miklós kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője méltatta a település tenni akarását, majd gratulált Székely fejlődéséhez.

A megnyitót követően a demecseri Citrom Band rézfúvósok szólaltak meg fúvós hangszereiken, hogy ezt követően népzenei programokkal teljen meg a színpad.

A könnyed szórakoztatásról többek közt a Hajdúdorogi Mazsorett Együttes, a Napfény Lányai, Mohácsi Brigi és Nagy Szilárd gondoskodott. 18 órakor a lovasfogathajtó-verseny eredményhirdetését követően fellépet a Capuccinó együttes, Horváth Csaba, Várhegyi Gábor szórakoztatta a közönséget. A nap zárásaként 21 órakor látványos tűzijátékot tartottak.


A település neve az egykori székely lakosságú gyepűvédő őrség emlékét őrzi. Székely gazdag történelmi múlttal rendelkezik, itt van például a megye legrégebbi református temploma, illetve itt született 1854. november 17-én Nyíri Sándor honvéd altábornagy, egykori honvédelmi miniszter.

- FrissMédia -