KULTÚRA
Programok
#Ajak
#farsangi disznótoros
Az ország legnagyobb kemencéjéből is érkeztek az ajaki farsangi disznótorosra - fotók, videó
Ma a hatodik alkalommal rendezte meg Ajak városa az Ajaki Farsangi Disznótorost. A disznóvágás magyar, székely, felvidéki, ukrán, bolgár és lengyel szokások szerint történt a hajnali órákban. Az Ipoly völgyében, a Börzsöny északnyugati lábánál fekvő Ajak testvértelepüléséről, Kemencéből is érkeztek a farsangi disznótorosra. Hogy mit tesznek a hurkába, az videónkból kiderül.

A farsangi rendezvény azoknak okozott kellemes meglepetést, akik szeretik a hagyományos disznótoros különlegesen elkészített fogásait, akik kíváncsiak a környező országok hagyományaira vagy szimplán csak jól akarták érezni magukat barátságos környezetben. A jó hangulatot garantálta a gasztronómiai ínyencségek kóstolgatása mellett a sztárfellépők sokasága is.

A disznótoros fesztiválon a remek időben mindenki jól érezte magát. A benevezett fogócsapatok a többi között olyan disznótoros finomságokat készítettek el, mint az orjaleves, a toroskáposzta, a kolbász és hurka, de kínáltak tepertőt is. A kulturális programról napközben a magyar könnyűzenei élet ismert szereplői és a hagyományőrző ének- és táncegyüttesek gondoskodtak, délután három órától pedig hamisítatlan farsangi mulatozás kezdődött kifulladásig.

A nemzetközi rendezvényeiről és hagyományőrző programjairól ismert Kisvárda melletti kisváros leginkább az ajaki lakodalmas fesztiválról ismert. Kerekes Miklós polgármester a Friss Média kérdésre elmondta, hogy az idén a legnagyobb rendezvényük elmarad, mivel a beruházások miatt nincs rendelkezésre álló terület a rendezvény biztonságos lebonyolítására.


- FrissMédia -