NAGYVILÁG
Belföld
Az ország legjobbjai versenyeznek Nyíregyházán
A rendszerváltással majdnem egy idős az az országos verseny, melyet az idén 27. alkalommal rendeznek meg a szabolcsi megyeszékhelyen, Nyíregyházán. A felmenő rendszerű Országos Kerékpáros Iskola Kupán 19 megye versenyzői a BRFK csapatával kiegészülve mérik össze KRESZ- és ügyességi tudásukat a kerékpárosok szemszögéből.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében tartják a XXVII. Országos Kerékpáros Iskola Kupa országos döntőjét május 7-9 között Nyíregyházán. A vetélkedő célja a gyerekek közlekedésbiztonságának fokozása, közlekedési ismereteik bővítése, valamint kerékpáros ügyességi és szabályossági tudásuk fejlesztése.

A megmérettetésen résztvevő 40 felső tagozatos diák ma, a megnyitó ünnepség után kerékpáros szabályokat érintő KRESZ-tesztlapot tölt ki. Csütörtökön ügyességi és szabályossági pályák várnak rájuk a nyíregyházi a műjégpályán.

Farkas József rendőr dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntőjében kifejtette: abban bízik munkatársaival, hogy ez a verseny emlékezetes lesz a résztvevők számára. Mint fogalmazott, a versenynek szólnia kell a nemes küzdelemről, de szólnia kell a gondtalan együttlétről, az ismerkedésről is.

Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta, hogy a megye és a város is igyekszik kerékpárosbaráttá válni, ennek érdekében számos beruházást valósítottak már meg és jelentős útfejlesztések folynak jelenleg is, de ez csak csak az egyik része a kerékpárosbarát településeknek. A másik része az mindig az ember, aki kerékpárra ül és ezáltal a közlekedés részévé válik – mutatott rá.

A ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője, Óberling József rendőr ezredes azt mondta, hogy az ország legjobbjai vannak itt ezen a versenyen. „Ti már bizonyítottatok, akik itt vannak, azok mindannyian megnyerték ezt a versenyt.

A felmenő rendszerű Kerékpáros Iskola Kupa megyei döntőjét áprilisban rendezte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság. Akkor a középiskolás gyerekeknek elméleti és gyakorlati akadályokat is le kellett küzdeniük. Egy felnőttek számára is kihívást jelentő KRESZ-teszt megoldása után ügyességi pályán kellett bizonyítania az egyenként háromfős, 16 csapatnak. Az áprilisi megyei versenyt a nyírcsaholyi általános iskola diákjai nyerték, így ők képviselik megyénket a nyíregyházi országos versenyen.

- FrissMédia -