AKTUÁLIS
#adventi gyertya
#Dudás István
#kisvárda
#advent harmadik vasárnapja
#karácsony
#Dudás
Az öröm gyertyáját gyújtották meg Kisvárdán
Advent 3. vasárnapján meggyújtották a rózsaszín gyertyát Kisvárdán a Városháza előtt. Dudás István önkormányzati képviselő beszélt az örömről, amelyet a ma gyújtott gyertya jelképez.

Öröm lehet a családunk, a hobbink, egy kirándulás vagy a sport, sok minden lehet örömforrás, csak észre kell venni - mondta Dudás István az adventi harmadik meggyújtása előtt. Az öröm nem kerül pénzbe, hiszen a szívből jön és ezzel élni kell. Tehát próbáljunk meg minden nap örülni valaminek, hogy ne életünk végén kapjunk észbe, minek nem örültünk életünk során. Arra biztatta a városháza előtt összegyűlt embereket, hogy most örüljenek, most szeressenek, ne akkor amikor már késő. Végül örömteli, boldog életet kívánt mindenkinek.

Az ünnepi beszéd után a Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium adott műsort, nem csak a diákok, hanem a tanárok is színpadra álltak.

A keresztény hitvallás szerint advent harmadik vasárnapján egy fehér, ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. Így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.