AKTUÁLIS
Az M1 is bemutatta Kisvárda új nevezetességét
Bármerre nézek, tudnék egy filmet forgatni - kezdte bejelentkezését a ma nyíló kisvárdai Cinemaqua Film- és Natúrparkból az M1 reggeli műsorának riportere. És sorolta is, hogy melyik időszakból milyen díszleteket, milyen filmes világokat lát maga körül. Közben egy 19. századi épület előtt álló Rolls-Royce-nál a nagyon fiatal Marilyn Monroe tűnt fel. Vagy legalábbis a hasonmása.

Andy Vajna utca 1. Mint kiderült, ez lesz a címe az ország legnagyobb filmes natúrparkjának. A Hollywoodban világhírűvé vált magyar producerről most neveztek el először utcát. Ezt már a stúdióban közölte az ismert turisztikai szakújságíró, Kiss Róbert Richard, aki "előbejáróként" többedmagával a megnyitó előtt végigjárhatta a hatalmas parkot. Andy Vajna egyébként maga is támogatta a látványosság létrejöttét.

Filmturisztikai utazást tehetünk Kisvárdán mától - mondta. Több, mint 20 filmet idéznek fel az egyes egységek. Évről évre más és más lesz a tematika, most Amerika áll a fókuszban: az 1610-es Jamestown Pocahontas alakját idézi, aranyat moshatnak a látogatók az aranyláz korába repülve, pisztolyok dörgése idézi fel a Vadnyugat világát, de láthatjuk a Szabadság-szobrot vagy a Rushmore-hegyet is, az amerikai elnökök sziklába vésett képmásával.

Igazi családi programot nyújt a Cinemaqua Film- és Natúrpark. Míg a felnőttek kedvenc filmjeik díszleteit barangolják be és kellékeit veszik kézbe, esetleg maguk is kipróbálják a filmkészítés egyes mozzanatait, addig a gyerekek a kicsiknek szóló mozik világában, a Játékkészítő mesevalóságában barangolhatnak, vagy próbára tehetik ügyességüket, kiélhetik kalandvágyukat a különböző játékok és kihívások segítségével.

A Jurassic parkban, a természet ölén pedig a jókora dinoszauruszok mellett akár élő állatokkal is találkozhatnak - mondja a Cinemaqua Film- és Natúrpark ügyvezetője, Mikucza Tamás. Aki azt is elmesélte, hogy a mozgás a 40 hektáron folyamatos: épül, átalakul a park, a visszatérő vendégek is mindig találnak majd itt valami újat.

A Nyaralj itthon időszak idején különösen izgalmasak az ilyen projektek. Minden új és különleges attrakció ad egy lökést ahhoz, hogy az illető területet felfedezzék a belföldi turisták - hangsúlyozza Kiss Róbert Richard. A turisztikai szakújságíró úgy látja, hogy rengeteg fejlesztés volt Északkelet-Magyarországon az elmúlt időszakban. Aki eljön megnézni a Cinemaqua Film- és Natúrparkot, az izgalmas helyszínek egész sorát fedezheti fel a közelebbi és távolabbi környéken - köztük például a nyíregyházi állatparkot vagy éppen a Rétközi-tó horgászparadicsomát. Bár az új kisvárdai park önmagában megér egy egész napot. Talán kettőt is.

- FrissMédia -