KÉK FÉNY
Az esztergomi robbantó egyértelműen meg akarta ölni a rendőröket
​Nagy mennyiségű, engedélyköteles vegyi anyagot tárolt otthon az esztergomi robbantó. A férfi a rendőri akció alatt kinyitotta az anyagot tartalmazó tartály tetejét, és gázmaszkban volt, mikor a rendőrök rátörték az ajtót. Az is kiderült, háza alá egy 38 méteres, robbanásbiztos alagutat épített.

A Központi Nyomozó Főügyészség közleményében azt írták: a férfi házában olyan vegyi anyagot tárolt nagy mennyiségben (és légmentesen), amit csak hatósági engedéllyel lehet beszerezni, hiszen hatalmas robbanást lehet vele előidézni.

Az anyag nevét a közleményben nem árulták el, annyit azonban igen, hogy szobahőmérsékletű levegőn illékonnyá válik.

A férfi a rendőrségi akció idején a vegyi anyagot tartalmazó tartályt felnyitotta, – nem kizárhatóan szándékosan a nagyobb robbanás érdekében felborította – majd a cseppfolyós anyag a levegővel keveredett.

Az ügyészség szerint az is megállapítható, hogy a férfi gázmaszkot viselt a házban, amelyet csak akkor vett le, amikor az épületből kilépve a rendőrökkel tárgyalt. A férfi a gázmaszkot a robbanáskor is viselte.

A hétfői közleményből kiderült az is, hogy a férfi a háza alatt egy 38 méter hosszú alagutat ásott, ez a robbanás ellenére is sértetlen maradt.

A fotó illusztráció!