SPORT
Labdarúgás
Az elmúlt hetek alapján a papírforma jött a Várda-meccs első félidejében
Ezt a meccset azoknak is nyugodt lelkiismerettel ajánljuk, akik egészségügyi okokból kerülik az izgalmakat. Nagyobb baj, hogy újabb vereség néz ki a Várdának.

Az elmúlt öt meccséből négyet elbukó és csak egy győzelmet szerző Kisvárda napos délutánon fogadta a Puskás Akadémia együttesét, amely az ezalatt felmutatott négy sikerével és egy vereségével éppen a labdarúgó NB I legjobb formában lévő csapata.

A Várda igyekezett is vehemensen belevetni magát a mérkőzésbe, bár ez az első tíz percben csak Viana sárga lapjában mutatkozott meg, aki nagy lelkesedésében egy alig egy ütemmel elmért becsúszással bontotta le a PAFC középpályását.

Nagy tűzijátékozásba ezután sem kezdtek a felek, bár néhányszor azért eljutott a labda a kapuk előterébe is. A 24. percben például egy jobb oldalon vezetett támadás után Navratil passzolt középre Viananak, aki azonban a játékszer helyett már csak az odapiszkáló védő lábát találta el, nagy helyzet helyett így egy kifelé szabadrúgás lett az akcióból.

A 37. percben már melegebb pillanatokat is láthattunk a várdai kapu előtt; Slagveer középre ívelt labdája veszélyesen csapódott az ötös sarkára, ám mivel a védő és a támadó is a birkózásra koncentrált, egy szöglettel megúszta a történteket a Várda.

Nem úgy másfél perc múlva. A holland szélső ismét jól ívelt a kapu elé a jobb oldalról, ám ezúttal a termete ellenére szokatlanul labdaügyes Knezevic letudta venni a labdát, amit két igazítás után kíméletlen erővel vágott Finca kapujába. 0-1.

A Várda igyekezett megrázni magát, hátha még a szünet előtt egyenlíteni tud. Ki is harcoltak egy szabadrúgást a felcsúti térfél közepéről, amit legurítás után Ene jó erővel küldött meg a ficak felé, Tóth kapus azonban íves vetődéssel hárítani tudott. Többre már nem volt idő, de ha Supka Attila legénysége úgy játszik majd a második félidőben, mint a kapott gól után, még bőven lehet keresnivalója.

- FrissMédia -