PUZZLE
#baleset
#élet
#technika
#gyerek
#szülő
#fejlődés
#fiatalság
Az élet és a technika
A technika előrehaladtával az élet is megváltozott

Sokan akik eldobják az életüket, vagy éppen a meg nem születendő gyermek sorsáról döntenek, olyan emberek akik nem értékelik azt amijük van, vagy amit éppen kaphatnának önzőségre utal. Csak a saját dolgait nézi, nem törődve senkivel és semmivel.

Manapság mindenki rohan, senkinek nincs ideje semmire sem. Nem tudnak örülni az apró dolgoknak, még akkor sem, ha azt szívből adják neki. Az emberek inkább a pénzt hajszolják, minthogy azt értékelje, amije van neki, de kevés olyan ember akad, hogy hálát adjon, amit kapott az élettől.

Pedig számos olyan kis apró örömök vannak benne, mint például amikor az ember párja őszintén a szemébe néz és azt mondja Hiányoztál! Vagy amikor a barát vagy rokon nehéz időszakon megy át, és te támogatod, és ha tudsz akkor segítesz neki. A jó szó néha többet ér mint bármi a földön, mert neked lehet csak egy mondtad , de neki annál többet ér. Tudja , hogy mellette vagy és bíztatod őt a nehéz pillanatokban.

Vagy amikor a gyermek az anyja szemébe néz. Látja , hogy az a gyermek tőle függ, hogy foglalkozni kell vele, mert attól jobb nincs amikor a szülő megtanítja neki, hogy ebbe az „ érzelem mentes „ világba hogyan is kell viselkedni, hogy legyen is belőle valaki az évek folyamán.

Kép forrása: www.bizalmikor.hu

Sokaknak nem adatik meg, hogy édesanya legyen, de számos mód van arra, hogy sikerüljön. Vannak lombik programok vagy az örökbe fogadás.

Bár mind a kettő elég küzdelmes és néha évekig is eltarthat, de megéri , mert annál szebb dolog nincs a mai világban, minthogy valaki szülő legyen. Ahogy elnézem az én korosztályomat, inkább a munka a fontosabb mint az , hogy családja legyen. Ez kicsit morbidnak hangzik de így van. Ma már nem sokan vállalnak be gyermeket 30 éves kor alatt vagy anyagi vagy egészségügyi okok miatt. Annyi mindennek vagyunk kitéve, hogy azon is stresszelünk miért nem jön még a baba.

Kép forrása: www.demotivalo.net

Figyelem és gondoskodás nélkül vagy az, hogy elfordulunk a párunktól, barátoktól, családtól és a technika fejlődésével, egyre jobban kezdünk hasonlítani a robotokra. Pedig nem vagyunk gépek, csak a világ tesz ilyenné minket. Ezt látjuk mindenhol és a fiatal nemzedék is ebbe nő fel, már nem tudják milyen az, amikor nem a helyi csehóba kötünk ki, mert egyre több fiatal esik áldozatul az alkohol miatti baleseteknek.

Nem figyelünk egymásra, arra amit a másik gondol vagy érez. Már nem beszélgetünk egymással, mert ahogy a technika fejlődik úgy az ember kezd hanyatlani érzelmi és szellemi téren. A technika a mai világban olyan mértékű fejlődésen megy át, hogy mindent elérhetővé tesz számunkra, így a könyvek és újságok kora úgymond lejárt.

Ritka olyanokat látni, akik elmennek a könyvtárba kivenni egy jó könyvet, vagy éppen elmennek beülni egy kávéra, vagy egyáltalán találkozni a másikkal.

Inkább egymással kellene foglalkozni, és nem azzal, hogy most éppen mi az új trend a telefon az iphone vagy bármilyen műszaki cikk világába.

Egy élet fontosabb annál, mint az, hogy ki a menőbb!!!!!!!!!!


Írta: Nézőné V. Ildikó