AKTUÁLIS
Az egység jeleként összeöntötték, amijük van
Az érpataki Zsindelyes-tanyán tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pálinka napját, ahol harangszentelést követően a pálinkáé volt a főszerep. Megyénk 21 kereskedelmi pálinkafőzdéje közösen megalkotta a Szabolcs-Szatmár-Bereg összetartozás pálinkáját Szabolcs aranyából, az almából. A rendezvényen jelen volt Nagy István agrárminiszter.

A Zsindelyes Cottage-ban 2018-ban megépített és felszentelt Szent Miklós Kápolnához kapcsolódva egy harangot helyeztek el, az ökumenikus harangszentelést Szocska A. Ábel megyéspüspök, Dr. Fekete Károly püspök, valamint Palánki Ferenc megyéspüspök végezték el.

A szentelés előtt a kápolnában Szalay-Bobrovniczky Vince, a civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár úgy fogalmazott, hogy a civil szervezetek nem önmagukért vannak, hanem a közös jóért, egymás megsegítéséért, a hozzáadott érték elősegítéséért. Ezért állnak nagyon közel egymáshoz a civilszervezetek és az egyházak, hisz egymás kiegészítői, támaszai, miértünk, emberekért vannak – jelentette ki.

A harangszentelést követően összeöntötték Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Összetartozás Pálinkáját a megye kereskedelmi pálinkafőzői által készített szabolcsi almapálinkákból, köztük Tuzsér, Napkor, Sényő, illetve a kisvárdai Várda Drink Kft. italából.

Ünnepi beszédében dr. Nagy István agrárminiszter azt mondta, hogy ez a 21 kereskedelmi pálinkafőző vállalkozás adja az ország pálinkafogyasztásának 25 százalékát, ami hatalmas teljesítmény.

A mintegy 600 millió forintból felépített Zsindelyes Cottage épületegyüttest 2018 júliusában adták át.

A miniszter kitért arra is, hogy aki szét akarja választani a nemzet összetartó erejét, az soha nem lesz méltó az ország vezetésére. Szavai szerint: mi összetartozunk, minden egyes magyar ember felelős minden egyes magyar emberért. A miniszter köszönetet mondott a 21 kereskedelmi pálinkafőző cégnek, mert összefogtak és a hívó szóra egyként jöttek, ami nem kis dolog - jelentette ki.

A Zsindelyes Cottage turisztikai komplexumként üzemel, a maga egyszerűségével és alapvető értékeivel igyekszik kedves emlékeket szerezni az idelátogatóknak, legyen szó esküvőről, baráti társaságról vagy gasztronómia és pálinka iránt érdeklődő vendégekről.

- FrissMédia -