KULTÚRA
Programok
#Állati színjáték
#beszélgetés
#Művész Stúdió
#Móricz Zsigmond Színház
Az Állati színjáték rendezője beszélgetésre invitálja a szülőket a Művész Stúdióban
A Móricz Zsigmond Színház Állati színjáték című, soron következő gyermek előadásának alkotócsapata invitálja önöket egy egyórás, felszabadult, szakmai beszélgetésre arról, hogy akkor most, hogyan is hat tulajdonképpen a gyermek lelki fejlődésére online korunk fantasztikuma. Internetfüggők vagyunk legtöbben, akkor mégis milyen példát, taktikát, pedagógiát érdemes alkalmazni a gyereknevelés során?

Kutatásokat, félelmeket, alternatívákat gyűjtötték össze, hogy egy közös tapasztalatmegosztás keretében tudatosítsák önmagukban: ezzel a problémával bizony a mostani generáció szembesül először. És hogy nincs semmi baj – csak beszéljünk róla.

Az Állati színjáték című mesedarab során ezt a problémát dolgozták fel, és az előadás kísérőprogramjaként - december 4-én 17.30-kor - most Önöket invitálják. A program gyerekbarát. Vagy inkább szülőbarát. Amíg önök a Művész Stúdió színpadán a fentiekről diskurálnak, addig a darab jelmeztervezői a gyerekekkel anyagot festenek.

A programra a belépés ingyenes, de a gyerekrészleg regisztrációhoz kötött, mert a kapacitásaink egyszerre mindössze 15 gyermek figyelmét képesek lekötni.

Láttatok már mesefilmet? A legendás Ezopusz Színtársulat tagjai még soha. Egy sikeres előadásukat követően egyik rajongójuk ajándékot küld nekik: kedvenc mesefilmjei kedvenc részeit. Az állatokat annyira lenyűgözi Gyalogkakukk hihetetlen gyorsasága, Tom és Jerry páratlan tűrőképessége, Shrek iszonyú ereje, hogy a társulat azonnal felbomlik és a tagok új munka után néznek. A kis vaksi Vakond - a társulat súgója - azonban nem hagyja annyiban. Útra kel, hogy felkeresse társait és együtt kinyomozzák, mi a különbség a valóság és a mesevilág között.


Valcz Péter, színész, rendező, szerző, sokoldalú színházi alkotó. Úttörő típusú, mindig új tapasztalásokra vágyó vállalkozó szellem.

Kaposváron végzett színészként, Párizsban szerezte meg rendező diplomáját, de élt és dolgozott Németországban és Indiában is. A MOST Fesztiválon két egymást követő évben a legjobbaknak járó díjakat nyerte el. Állati Színjáték című darabja korunk virtuális világában keresi az emberi természet határait.

Házigazda: Valcz Péter – az Állati Színjáték című előadás rendezője

Szakértő: Tass Alexandra – nevelési tanácsadó

Gyerekprogram: Pink Póniló – Kudron Anna

2019. december 4. szerda, 17:30 Művész Stúdió

Regisztrálni az [email protected] email címen lehet 2019. december 3. 16 óráig, a tárgy mezőbe kérjük, írják be: "Állati színjáték beszélgetés".