SPORT
Az 1993-as Forma-1-es Európa Nagydíjat nézheti vasárnap az M4 Sporton
Vasárnap 14 órakor az 1993-as Forma-1-es Európa Nagydíj lesz látható az M4 Sporton, amely mostantól az elmaradó versenyhétvégéken korábbi futamokat ismétel majd az archív felvételekből válogatva.

Az MTVA sajtóosztályának keddi közleménye szerint az idei szezon hivatalos nyitófutamáig arra törekednek, hogy az eredeti naptár szerinti aktuális helyszín egy klasszikus futamát elevenítsék fel.

Székely Dávid csatornaigazgató elmondta, a mostani hétvégén az F1 történetének első Vietnami Nagydíját rendezték volna, így erre a vasárnapra a legendássá vált 1993-as doningtoni futam felidézése mellett döntöttek.

"Rengeteg nézői levelet, kérést kapunk az F1-közvetítésekről, hogy ha már nincs élő futam, idézzünk fel klasszikusokat, ezért a lehető legkorábban elkezdtünk tárgyalni erről a Liberty Mediával, és végül sikerült is megállapodunk" - mondta Székely Dávid.

A Forma-1-hez kapcsolódó program vasárnap ezzel még nem ér véget, mert az elmúlt hetekhez hasonlóan 21 órakor újra F1-es E-sport futamot láthatnak majd a nézők Wéber Gábor és Újvári Máté kommentálásában.

- MTI -