NAGYVILÁG
Belföld
#koronavírus
#Nyíregyháza
#sajtóközlemény
#kézfertőtlenítő
Automata kézfertőtlenítő berendezéseket helyeznek el Nyíregyházán
Jelenleg nincs koronavírussal fertőzött személy Nyíregyházán. A város vezetése bízva a legjobbakban és a lakosság higgadt, felelős hozzáállásában, arra kér mindenkit, hogy vegye komolyan az illetékes hatóságok ajánlásait, és a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében tegye meg a szükséges óvintézkedéseket.

Ezek megtekinthetőek a mellékelt infografikán és a https://www.facebook.com/eualapellatasnyh/ oldalon is.

Az Önkormányzat már februárban felhívta az intézményei figyelmét a koronavírussal kapcsolatosan a fokozott odafigyelésre.

A következő héten az ügyfelek és a dolgozók védelmében – a két tömegesen igénybe vett főbejáratnál - a Polgármesteri Hivatal Kossuth téri főbejáratánál, valamint az Ügyfélcentrum főbejáratánál automata kézfertőtlenítő berendezéseket helyeznek el, valamint naponta többször fertőtlenítő takarítást végeznek az épületekben.

A házi-, és házi gyermekorvosok teljes listája megtalálható az Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság honlapján: http://www.eualapellatas.hu/

A Nyíregyházán 24 órában elérhető háziorvosi ügyelet telefonszáma: +36 42 402-377

Ingyenesen hívható zöld számok: 0680 277 455; 0680 277 456

Mind egyénileg, mind közösségben nagyon fontos, hogy mindenki betartsa a higiénés szabályokat, kerülje a nagy tömeget, ha a vírusfertőzésre utaló jeleket észlel magán, telefonon hívja a háziorvosát. Emellett azt kérik, hogy a lakosság kísérje figyelemmel a https://koronavirus.gov.hu/ oldal aktuális híreit.

Forrás: Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata