KULTÚRA
Programok
Augusztus elején ismét lesz PanyolaFeszt
A jubileumi évet követően újra színes programokkal várják a szervezők augusztus 5-6-7-én a Panyolára érkezőket. A megye értékei mellett helyi örökségüket is megmutatják az idelátogató vendégeknek.

Ha szeretnének vidám, családias hangulatban három napot eltölteni, akkor Panyolán a helyük. „...mintha hazajönnél,” - mondja találóan szlogen! Valóban, immáron 16, sőt 17 éve szinte hazaérkeznek a kikapcsolódni vágyók. A pandémia alatt a fesztivál ugyan elmaradt, de az évről évre visszajáró vendégek mégis ott töltötték augusztus első hétvégéjét.

Idén 16. éve szervezik a a PanyolaFesztet és minden alkalommal újdonságokkal készülnek. A változatos zenei paletta mellett számos színházi produkció is helyet kap a portaprogramokon. Fellép többek között: "Aranyosra festem" - Szalonna és Bandája és a Jantyik testvérek, Petrás Mária és a Tázló együttes, Csángálló, Kalyi Jag, Bakos-Kiss Gábor, Pásztor Márk, Kelet Brass Band, Bakator Zenekar, Lóci Játszik. A Pulyasarok is megannyi élménnyel várja a gyermekeket. Csupa-Csoda vándor játszótér, bábkiállítás és -készítés, Csúzlizda, Bugri fajátékok ígérnek vidám kikapcsolódást a gyerkőcöknek a diófák hűs árnyékában. Amíg a picik játszanak, addig a felnőttek is számos lehetőség közül választhatnak, nem beszélve a kulináris élvezetekről.

Egyedi szatmári ízeket, panyolai pálinkákat és különleges borokat kóstolhatnak a gasztronómia kedvelői. Palaj-party a Tiszán a Bakator Zenekarral, kerékpár- és pálinkatúra, aszaló- és főzdelátogató, táncház, egyházi és portaprogramok, hogy csak néhányat említsünk. A Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság rendhagyó kiállításának is a 16. PanyolaFeszt ad otthont.

A Magyar Fesztivál Szövetség által minősített esemény értékteremtő misszióját és közösségépítő tevékenységét tovább erősítik. Megyénk kulturális, természeti kincsei egyedülállóak, a Szatmárba érkezőknek a vidék báját, a kulturális sokszínűséget mutatják meg ismét a szervezők.

- FrissMédia -