AKTUÁLIS
#Nyírpazony
#fejlesztés
#támogatás
Átvágták a szalagot! 158 millió forintos beruházás Nyírpazonyban
158 millió forint uniós-, és kormányzati támogatással valósult meg, egy másfél kilométeren kialakított út-, kerékpárút valamint buszmegálló fejlesztés.

A 1590 méter irányhelyes, nyitott kerékpársáv mellett megújult a Kabalási út. így az addigi 3-3,5 méter széles út 6 méterre bővült a felújítással érintett szakaszon. Ezen felül két új buszváró öböl megépítése is megtörtént, és egy meglévő buszöböl felújítására is sor került. A beruházásnak köszönhetően rendeződött a Kabalási területrész csapadékvíz elvezetése is.

A beruházás annak köszönhető, hogy a Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az alacsony szén-dioxid-kibocsátással járó stratégiák támogatását valamennyi területtípuson, „de különösen a városi területeken”. A fenntartható városi mobilitás és a kibocsátás-csökkentést előmozdító alkalmazkodási intézkedések támogatásának egyik eleme, hogy kormányzati és uniós források biztosításával elősegítse például a kerékpárút-hálózat fejlesztését.

A cél elérését a Kormány a települési önkormányzatok együttműködésével valósítja meg.

Dubay László, Nyírpazony polgármestere köszöntőjében felidézte a 40 évvel ezelőtti bizonytalan állapotot, azt amikor még Kabalás léte is kétséges volt, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik aktívan részt vettek a projekt megvalósításban.

Seszták Oszkár, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke köszönetét fejezte ki a beruházás zökkenőmentes lebonyolításért. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat több tucat beruházás konzorcium partnere.

Az ünnepségen az egyházak képviselői mondtak áldást. Az ünnepség részeként kerékpár- és ügyészségi versenyt, valamint egy látványos bemutatót is tartottak.