SPORT
#demecser
#Dr. Seszták Miklós
#Kézilabda
#munkacsarnok
Átadták az 1.4 milliárd fontból megépült demecseri kézilabda-munkacsarnokot
Május 30-án hivatalosan is átadták Demecserben a kézilabda-munkacsarnokot, amely közel 1.4 milliárd forintos állami forrásból épült meg.

Az országos programban megvalósuló multifunkcionális létesítmények elsősorban a látványsportágak elősegítésére jöttek létre, elsőrendű funkciójuk a kézilabda szervezett oktatásának és helyi versenyeknek a kiszolgálása, egyúttal a mindennapi sportélet lehetőségeit is javítják a térségben. Demecserben elsődlegesen a helyi amatőr és igazolt sportolók sportolási lehetőségeit javítja, emellett lehetőséget nyújt a környező településekről érkező sportszervezeteknek is.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédében kiemelte, hogy rácsodálkozott a térség fejlettségére: "ámulva nézem, hogy ez a térség milyen sokat fejlődött az utóbbi időszakban."

A fejlesztések eredménye, hogy Demecserben is modern körülményeket biztosíthatunk a sporthoz, ami építi az egyént, és fejleszti a közösséget – forgalmazott.

Rámutatott, hogy a fejlesztések, amik ezt a térséget is jellemzik, csak békében valósulhatnak meg.

Ilyen "munkacsarnokból" egyébként országszerte 17-et épített a Fidesz-KDNP kormány, az első alapkövét 2020. júniusban Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, és Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára tette le Lentiben.

Dr. Seszták Miklós kormánypárti országgyűlési képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a kézilabdacsarnok a város sportéletében is jelentős változást hozhat: meccsek, edzések sora jöhet a jövőben. Ezen kívül kulturális események színhelye is lehet az épület. Vagyis közösségi térként is kiválóan funkcionálhat a város új ékköve.

A város polgármestere, Rátkai Sándor úgy fogalmazott, hogy ez az épület a sport és a közösségi események találkozási pontja. Nem csak Demecser, de a régió számára is kiemelkedő beruházás, ami nem jöhetett volna létre az kormány támogatása nélkül.

A fejlesztés koncepció szerint a multifunkcionális létesítmények jóváhagyott típusterv alapján, a helyszíni környezet adaptálásával valósultak meg. Az országos programban felépített csarnokok multifunkcionális létesítmények elsősorban a látványsport elősegítésére jöttek létre, elsőrendű funkciójuk a kézilabda szervezett oktatásának és helyi versenyek kiszolgálása, egyúttal a mindennapi sportélet lehetőségeit is javítják a térségben.