AKTUÁLIS
#pedagógusnap
#Werner Gyula kitüntetés
#Bartus Sándor Józsefné
Átadták a Werner Gyula kitüntetést Kisvárdán
Június első vasárnapján azokat ünnepeljük, akik az orvosi és a lelkészi pálya mellett talán a legszebb hivatást gyakorolják, gyermekeket nevelnek, jellemet formálnak, példát mutatnak: ők a pedagógusok!

A városi ünnepség Magyar Dávid és Tóth Judit versenytáncosok tangójával kezdődött, majd Leleszi Tibor polgármester ünnepi beszédével folytatódott Kisvárdán, a Művészetek Házában.

„Büszkék vagyunk a pedagógusainkra! Büszkék vagyunk gyermekeinkre! Arra, hogy a versenyeredmények mellett emberséget, tisztességet és szeretetet adnak diákjaink számára! Őket, akik minden nap részesei a csodának, segítik tanítványaikat a tudás rejtelmes útjain, és ismereteiket maguk is folyamatosan megújítják. Hiszem, hogy nevelők lélekben mindig fiatalok maradnak, hiszen fiatalok között érdeklődő, csillogó „szempárok tükörtermében élnek”!” - mondta beszédében a polgármester, aki – elmondása szerint - a lelke mélyén, még mindig a pedagógusi szellemiségből táplálkozik, hiszen „aki ezt a pályát választja az örök életére az is marad!” - fogalmazott.

A hagyományhoz hűen, a városi pedagógusnapon kerül sor a Werner Gyula kitüntetés, illetve „Az év pedagógusa” és „Az év diákja” címek átadására.

2017-ben, Kisvárda Város Önkormányzatának egyhangú döntése alapján, Werner Gyula – díjas:
BARTUS SÁNDOR JÓZSEFNÉ
HAVAS ZSUZSANNA,
a Szent György Görögkatolikus Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

"Hiszi azt, hogy azok a szavak, cselekedetek, tettek melyet gyermekeinek példáz, egykor majd mint rügyek, újként előbújó hajtások teszik élettel telivé a sokszor szürkének tűnő világot. Teszi mindezt a közért, a felnövekvő nemzedékért. Ő maga a példa! Hittel élni és tanítani, pedagógusnak lenni és mintaként szolgálni. Karizmája, szakmai tudása, maximalizmusa és pontossága elismerésre és megbecsülésre méltó személlyé tette őt. És nemcsak megbecsülésre, hanem szeretetre méltóvá! Hiszi, hogy csak a kitartó munka és az akarat formálhatja az embert értékessé és igazi jellemmé." - olvasható a laudációban.

„Az év pedagógusa”: Balázs Anita, Tercza Lászlóné, Dr. Pilcsák Gábor Mihályné, Jeneiné Biervarth Andrea, Jurás László, Szerencsi Imre, Vida Szűcs Mária, Pataki Beáta, Dr. Sásné Naményi Emese, Palkovicsné Kótis Éva, Pappné Molnár Erika, Hubicsák Ferencné, Csintalanné Tiba Tímea, Eszterhai Emese, Tar Gábriel.

„Az év óvodapedagógusa”: Dudásné Popovics Angéla, Vas Enikő, Borbély Ferencné.

„Az év diákja”: Kasza Vivien, Végső Gréta, Csépke Zoltán, Molnár Máté, Barati István, Molnár Zsófia Katalin, Vedres Péter, Balogh Levente István, Virgula Tekla, Borkó Károly, Csintalan Petra, Labanics Zita.

„Az év kisművésze”:Bató Anna Laura, Újhelyi Norbert.

A polgármester a kitüntetések átadása után ajándékkal köszönte meg a nyugdíjba vonuló pedagógusok, illetve a nevelő-oktató munkát segítők áldozatos munkáját: Batta Kálmánné, Hódosi Sándoré, Kiss Istvánné, Minya Ferencné, Csegei Istvánné, Oláh Enikő, Papp Ágota, Tóth Lászlóné, Győr Erika, Szabadosné Veréb Eleonóra, Takács Józsefné, Barczi Józsefné, Gyenes István, Hutás László, Kovács Zoltán, Rozipálné Varga Éva, Takács Sándorné, Sáreczki Ferencné, Szajcz Istvánné, Vincze Bertalanné.

A színvonalas kulturális műsorban a Kisvárdai Csellóegyüttes játékát, közben Kovács Zsuzsanna táncát, Barkaszi Zsuzsanna táncosainak keringőjét, illetve Dion Marianna előadóművész énekét láthattuk, hallhattuk.