AKTUÁLIS
Átadták a demecseri tűzoltószertárat
Országosan a tizedik, megyénkben az első önállóan is bevethető önkéntes tűzoltócsapat a demecseri. De valószínűleg a világon egyedül ők azok, akik önerőből építettek maguknak tűzoltószertárat. Az épület elkészült és tegnap birtokba is vették a demecseri lánglovagok.

A demecseri önkormányzat építési telket, az önkéntesek körzetéhez tartozó önkormányzatok pénzbeli segítséget nyújtottak, és volt olyan helyhatóság, amely tárgyi eszközökkel, például radiátorokkal segítette az építkezést. A helyi vállalkozók munkájukkal tettek a közért - nem is kis értékben-, hisz gyakorlatilag „anyagárban” húzták fel a két tűzoltóautónak is helyet adó épületet.

A tegnapi átadóünnepségen jelen volt és beszédet mondott Demecser polgármestere, Váradi László, valamint a megyei katasztrófavédelem igazgatója, Varga Béla.

Az építkezés forrásainak egy része a kora tavaszi tűzoltóbál bevétele volt, ekkor csaknem 400 ember érezte úgy, hogy ott a helye. A tombolából rekordbevétel született, köszönhetően az Electrolux által felajánlott fődíjnak, ami egy hatalmas hűtőszekrény volt. A bál bevételéből tudtak ismét nagyot lépni a demecseri önkéntesek álmaik megvalósítása felé - így lett automata kapu, fűtés és sok egyéb szakipari munkához anyag. És persze a megyei katasztrófavédelem is segített, elsősorban pénzügyi források biztosításával különböző pályázati lehetőségeken keresztül.

- FrissMédia -