AKTUÁLIS
#papnevelde
#görögkatolikus egyház
#Dr. Seszták Miklós
#dr. Szabó Tünde
#Nyíregyháza
Átadták a csaknem 700 millió forintból megújult nyíregyházi papneveldét - fotók, videó
Az egyház az állammal közösen dolgozik a magyar nemzet és társadalom felemelkedéséért és fejlődéséért - mondta a nemzeti fejlesztési miniszter a Nyíregyházi Egyházmegye felújított görögkatolikus papnevelő intézetének és egyházi hivatali épületeinek ünnepélyes felszentelésén szombaton Nyíregyházán.

Seszták Miklós a görögkatolikus egyház és a kormányzat közötti együttműködés megerősödéséről beszélt, melynek szavai szerint megszámlálhatatlan jelét lehetett látni az elmúlt években.

"Szép számmal újultak meg görögkatolikus intézmények, templomok, parókiák és a folyamat biztosan tovább tart majd" - mondta a miniszter, megjegyezve, ezek a fejlesztések semmit nem érnek, ha nem viszik az embereket közelebb Istenhez.


A több mint 660 millió forintból, kormányzati és más forrásokból felújított épületeket Kocsis Fülöp metropolita, a Görögkatolikus Metropólia vezetője, Orosz Atanáz, a miskolci egyházmegye püspöke és Szocska A. Ábel, a nyíregyházi egyházmegye apostoli kormányzója áldotta meg és szentelte fel.


- FrissMédia -