KÖZÉRDEKŰ
#Tokaj
#uszoda
#Dr. Seszták Miklós
Álomuszodát avattak Tokajban
Fontos állomás befejező szakaszához érkeztek Tokajban ma, amikor ünnepélyes keretek között adták át a tanuszodát.

Posta György, a város polgármestere ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta azt, hogy régi vágyuk teljesült a helyieknek azzal, hogy a Nemzeti Sportközpontok programja keretében modern sportlétesítményt építettek, amely nemcsak a helyben tanuló közel kétezer diák, hanem a környező településeken élők egészségmegőrzését is szolgálja.

Sárfalvi Péter szólt arról, hogy az utóbbi években egyre több a tokajihoz hasonló örömteli alkalom volt az országban, hiszen sok sportlétesítmény épült a fiataloknak és a mozogni vágyóknak. Az utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár beszédében hangsúlyozta, hogy az állam nem csupán a pénzt biztosította az építkezéshez, hanem átvállalta ezeknek az épületeknek az üzemeltetését is, így ez sem terheli a települési önkormányzatok költségvetését. Ehhez hozzátette, hogy a mindennapos testnevelés órák is színesíthetők majd az úszással.

Seszták Miklós az eseményen jelenlévő Darnyi Tamás négyszeres olimpiai bajnok kimagasló teljesítményét és kitartását állította példaként az ünnepség résztvevőinek. A nemzeti fejlesztési miniszter arról is beszélt, hogy a Tokaj-Hegyalja fővárosában élők húsz éve vágytak az uszodára, amely álom ezen az áprilisi napon valóra vált. Seszták Miklós emlékeztetett hazánk tavalyi nagy sikerére, a FINA Vizes Világbajnokságra, amit nemzetünk odaadó munkával sikeresen valósított meg. A fejlesztési miniszter reményét fejezte ki, hogy a tokaji uszodában a jövő nagy úszói, vízilabdázói és kajakosai edzenek majd.

A létesítmény bejáratánál kifeszített nemzetiszín szalag ünnepélyes átvágását követően a meghívott vendégek megtekintették a XXI. századi követelményeknek megfelelő sportlétesítményt. Az uszodában a medencék közül az egyik nyolcvan centiméter mély, tíz méter hosszú és hat méter széles, a másik pedig feszített víztükrös, huszonöt méter hosszú, 1,9 méter mély, ahol a jövőben rövid pályás versenyeket is rendezhetnek.

- FrissMédia -