KÉK FÉNY
Álmában rontottak rá - vasvillával, késel szurkálták az áldozatot Tiszalökön
Apa és testvére a lány vejét akarták megölni - bár a gyanú életveszélyt okozó testi sértés, a sértett és a helyszínen tartózkodók elmondása szerint akár többszörösen minősített emberölés kísérlete is lehet majd a vád. Helyszíni riport.

Megdöbbentő részletek derültek ki a szombat éjszaka Tiszalökön történt brutális támadásról. Saját újdonsült vejére támadt az apa a fiával késő éjszaka tiszalöki házukban. A bejárati ajtó nyitva volt - mondja a sértett testvére, aki szintén ott volt azon az éjszakán a házban. Már mindenki aludt, köztük a négy, 1 és 4 év között kisgyermek is. Gyakorlatilag a támadók négyen voltak: az apa, a felesége, a velük élő fiúk és a lányuk.

Barbara könnyek közt küszködve a kórházból adott nekünk interjút. Párja már jobban van, de éppen hogy meg tudták menteni az életét. A konfliktus forrása az volt, hogy Barbara szülei nem tudták elfogadni lányuk új társát. A nő elmondása szerint anyja és apja állandóan fenyegették őket - de ez idáig erőszakra nem került sor. Egészen szombat éjszakáig. Gyakorlatilag közvetlen előzménye nem volt a vérengzésnek - mondja, de amit akkor átéltek, az a borzalommal egyenlő.

Amikor arra riadtak, hogy rátörik a saját családtagjai az ajtót, tudta, hogy itt mindennek vége. "Abban a pillanatban Robit lefogta az öcsém és apám elkezdte szurkálni, először a bejárati ajtónál talált vasvillával, majd egy késsel". Barbara azt mondja, hogy mindketten szúrtak, bár azt nem látta, hogy hova.

Miután Robit sikerült nagy nehezen kiszabadítani, elmenekült. Barbara apja állítólag ezt követően azt mondta, hogy Robit már össze-vissza szurkáltuk, úgy is meg fog dögleni, most viszont te jössz.

Robi kicsit később visszatért, a testvére mondta neki, hogy Robi, téged megszúrtak. Á dehogy - mondta, majd felhúzta a pólóját, ami ekkor már merő vér volt. Azzal a mozdulattal a nagy vérveszteség miatt összeesett. Csak a gyorsan érkező mentőknek volt köszönhető, hogy az életét meg tudták menteni. Barbara elmondása szerint párját több késszúrás érte, érintve a máját is. Most azon izgulnak, hogy a mellkasát ért szúrások nehogy szövődményeket okozzanak.

A történet - másik oldalról megközelítve

A gyanúsított felesége azt mondja, hogy Barbara hívta őket segítségül, mert Robi veri őt. Ezért mentek: csak móresre akarták tanítani a vejüket. "Különben is, a lányom utál engem, csak be akar mártani." Merthogy az ügynek összesen négy gyanúsítottja van. Azaz a feleség is gyanúba keveredett, de ő és a kisebbik lány szabadlábon védekezhet. Az ügy két pólusán lévő szereplők másként emlékeznek a történtekre.

Azonban tény, hogy késő éjszaka egy alvó családra rontottak rá a családtagok felfegyverkezve, miközben a szobában jelen volt négy gyermek is, akik végignézték a véres drámát. Sőt gyakorlatilag közvetlen közelről látták az eseményeket.

A két férfit még aznap éjszaka elfogták, vallomást nem tettek. A rendőrség javaslatot tett az ügyésznek a két férfi letartóztatásra, amit az ügyész indítványozott is a Nyíregyházi Járásbíróságon. A bíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően 30 napra elrendelte a két férfi letartóztatását bűnismétlés, szökés-elrejtőzés veszélyére való tekintettel.

- FrissMédia -