AKTUÁLIS
#Nyíregyházi Állatpark
#Ökocentrum
#szálloda
"Állati" lesz az ország legkülönlegesebb szállodája Nyíregyházán
Harmincnyolc egyedi szoba, konferenciaterem és lenyűgöző panoráma – látványos szakaszba érkezett a Pangea Ökocentrum építkezése Sóstógyógyfürdőn. A szakemberek szerint ez lehet Magyarország egyik legegyedibb szálláshelye, mivel szerves része lesz a Nyíregyházi Állatparknak és az erkélyen ülve oroszlánbőgést és fókaugatást lehet majd hallgatni. Az építkezést ma közösen tekintette meg Dr. Kovács Ferenc polgármester és Gajdos László, az állatpark igazgatója.

A szálloda elérte a legmagasabb pontját, a nyílászárókat rakják be és a belső munkálatok zajlanak, aztán jön a díszítés. Már az épülő szálloda tetején is dolgoznak a kivitelező Ke-Víz 21 Zrt. munkatársai. Erről beszélt hétfő délelőtt Gajdos László, Dr. Kovács Ferenc polgármesternek és Ágoston Ildikónak, a városrész önkormányzati képviselőjének. Ezt követően belülről is megtekintették az épülő hotelt a látogatók.

Több mint 2600 négyzetméteren az ország legkülönlegesebb szálláshelye készül Nyíregyházán. 38 teljesen egyedi szobával, közel 100 szállóvendég érezheti majd itt magát úgy, mintha szafarin lenne, vagy valamelyik őserdőben éjszakázna.

"Aki itt száll meg nem messze fog lakni például az oroszlánoktól, úgyhogy oroszlánüvöltésre alhat el, ez szinte biztos. De a pávák is itt rikoltoznak körülötte, valamint az oroszlánfókák is ugatnak. Úgyhogy lesz egy hamisíthatatlan őserdei hangulat. Ezt a szállodát úgy kell elképzelni, mintha valahol a dzsungel közepén lenne. Ettől is lesz többek között különleges." – fogalmazott Gajdos László.


Az épülő négycsillagos szálloda mellett a Pangea Ökocentrum lehet majd az a szálláshely, ami még több turistát csalogathat Nyíregyházára. Ezt mondja a város polgármestere.
Dr. Kovács Ferenc hangsúlyozta, 7 év alatt 200 ezerre nőtt a szabolcsi megyeszékhelyen a vendégéjszakák száma, a két új szállodával pedig újabb rekordokat lehet elérni a helyi turizmusban.

"Én azt remélem, hogy a két hotellel egy-két éven belül a 300 ezret is el fogjuk érni, illetve az is jellemző, hogy az egész országból jönnek ide, sőt a vendégéjszakák 35%-át a külföldiek jelentik, tehát ez kötelez is bennünket. Sokat segít a Modern Városok Program támogatás, annak keretében épül, de a TOP-ból, a Területfejlesztési Operatív Programból is építünk. Itt az állatparkban is egy 7 milliárdosos fejlesztési csomagunk van" – erősítette meg dr. Kovács Ferenc.

A fejlesztési csomag tartalmazza az új látogatócentrumot, a hópárduc kifutóját és a későbbiekben épülő erdei ösvényt és India házat is. A Pangea Ökocentrumról ugyanakkor kiderült, hogy egy 100 fős konferenciateremet is kialakítanak benne, így ez az épület lehet majd az állatpark oktatóbázisa.


Mindezeken túl igazi kuriózum lesz a szálloda, mivel 400 állatszobor kap itt helyet, egy hatalmas életfa nő majd benne és az udvarán épülő játszóteret pedig dinoszauruszok fogják ékesíteni. A Pangea Ökocentrum a Modern Városok Programban több mint 1,6 milliárd forintból valósul meg, és a tervek szerint július elejére készülhet el.

- Friss Média -

forrás:nyiregyhaza.hu
Fotók: Szarka Lajos