NAGYVILÁG
Belföld
#karantén
#szeptember 1
#Magyarország
Alig néhány óra és karantén vár a hazaérkező magyarokra
Alig néhány óra és Magyarország bezárja kapuit a külföldről érkezők előtt. A külföldről hazaérkező magyarokra pedig két hét karantén vár, amit csak két negatív teszt elvégzésével - melyek alaphangon 70 ezer forintba kerülnek, - válhatnak ki.

Ennek ellenére, az utasok 15%-a mondta le csupán görögországi utazását, a többiek mind úgy döntöttek, hogy elindulnak nyaralni. A már kint lévők között is akadtak olyanok, akik ennek tudatában is inkább maradtak, mert túl drága lett volna a repülőjegy átfoglalása, és/vagy inkább vállalják a két negatív teszt kifizetését.

Az utazási irodáknak csak akkor kötelező egy út törlése, ha Magyarország nem minősíti biztonságosnak az úti célt. Ma este megtörténik az átminősítés. A holnaptól induló gépek már üresebbek lesznek.

Ismét nehéz helyzetbe kerülnek ezáltal a magyar utazási irodák. A turisztikai szakértő, dr. Kiss Róbert Richard szerint az, hogy később felhasználható, beváltható utalványokat adtak a nyaralást már befizető utasaiknak, csak átmenetileg oldotta meg a financiális problémáikat.

Várhatóan szeptember végéig megmaradnak az utazási korlátozások, melyekről korábban ITT írtunk.