SPORT
#Hatházy Dóra
#úszó
#Nyíregyházi Sportcentrum
Aki legyőzte az olimpiai bajnokot - a nyíregyházi úszólány afférja Hosszú Katinkával
„Reggel Katka még beszélt velem a rajt előtt, nyilván ezzel próbált megzavarni, de délután, miután megvertem, már nem jött oda, szerintem kicsit zokon vette.” – mondta Hatházi Dóra, aki új egyéni csúccsal bronzérmes lett 200 méteres pillangóúszásban a Nizzában rendezett nemzetközi versenyen. A 16 éves úszó Szilágyi Liliána után és Hosszú Katinka előtt ért célba, utóbbi ebben a számban a nyolcadik lett. Interjú a DIGI Sporton.

Másképp edzünk, mint eddig, de nagyobb intenzitással.” – mondta a Reggeli Startban Hatházi Dóra, aki szeptember óta a világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok hosszútávúszóval, Kovács Ritával készül. A nyíregyházi úszó elárulta, hogy szeret edzeni, de „nagyon meghatároz, hogy edzés előtt milyen kedvem van”.

Az idősebb korosztály és a fiatalokat közösen készülnek a klubnál és ez előrelépés fejtegette a közös interjúban Urbin Tamás a Nyíregyházi Sportcentrum úszó-szakágvezetője. Szerinte ez „nagy lépés, mivel eddig két különböző csoport edzett két különböző programmal.”

A Reggeli Startban a szakágvezető kiemelte, Hatházi Dóra legerősebb száma a pillangóúszás, de hozzátette: „brutál erős a magyar mezőny”. Abban bízik, hogy a márciusi országos bajnokságon bekerül az első négybe, mert akkor mehet az Eb-re. Urbin Tamás ennél tovább tekint: Dóri az ifjúsági Európa-bajnokságra készül elsősorban, de nem zárjuk ki azt sem, hogy egy nagyon jó időt úszva, esetleg A-szintet elérve beférjünk az olimpiai csapatba. Ez egy olyan cél, amit egy 16 éves lány kitűzhet magának joggal, mert láttunk már erre hasonló példát, de 20 évesen sincs lekésve róla.”

A junior Európa-bajnoki bronzérmes úszó az olimpiai esélyekkel kapcsolatban úgy véli, „szerintem arra még nem állok készen, de az Eb-re minden esélyem megvan, hogy kijussak

Fotó: nyiregyhaza.hu, Szarka Lajos