KÉK FÉNY
#kalauz
#támadás
Akár 7 évet is kaphat a kalauzra támadó kemecsei nő
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség azt a többszörösen büntetett kemecsei nőt, aki idén márciusban jegy nélkül utazott a vonaton, majd az ezt kifogásoló kalauzokra támadt - tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László.

Az ügyészségi sajtószóvívó elmondta, hogy a vádirat lényege szerint a nő két unokatestvérével március végén egyik este menetjegy váltása nélkül szállt fel Nyíregyháza-Sóstón a Záhony felé tartó vonatra. A szerelvényen szolgálatot teljesítő két jegyvizsgáló egyike odament a három nőhöz és kérte a menetjegyeik bemutatását. Mivel a nőknek jegyük nem volt, a jegyvizsgáló közölte velük, hogy a következő megállóban le kell szállniuk, vagy pedig megválthatják nála is a jegyeket.

A nők közölték, hogy nincs pénzük, de leszállni sem akartak. Hármójuk közül a vádlott trágár szavakkal szidalmazta a jegyvizsgálót, és testével hátrafelé taszította. Társa segítségére sietett a másik kalauz, sőt egy szolgálaton kívüli rendőr is. A magából kivetkőzött vádlott a rendőr felszólítására sem csillapodott le, sőt ütésre emelt kézzel támadt a kalauzra, amit az unokatestvére, illetve a másik jegyvizsgáló közbelépése akadályozott meg. A dulakodásban a vádlott a következő állomáson megálló vonatról a peronra esett, ahol az intézkedést a kiérkező rendőrök vették át.

Fiatal kora ellenére a vádlott különös visszaesőnek minősül, mert ugyanilyen bűncselekményért korábban már kétszer is börtönbüntetésre ítélték. 2012-ben egy börtönőrre támadt, míg 2013-ban kórházi látogatás során bántalmazott egy orvost.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság börtönbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közügyektől is.

Az újabb bűncselekményért a vádlottal szemben – figyelemmel arra, hogy különös visszaeső - akár hét és fél év szabadságvesztés büntetés is kiszabható.