18 FIGYELEM!
Ez a tartalom olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúakra károsak lehetnek.
Ha ön elmúlt 18 éves, kattintson az "Elmúltam 18 éves" gombra és a tartalom elérhető lesz.
Elmúltam 18 éves Nem múltam el 18 éves
KÉK FÉNY
Akár 35 évet is kaphat a kegyetlen dombrádi gyilkos
Nem kizárt, hogy a kegyetlen gyilkos áldozata 20 órán át vívta haláltusáját. Ezt a szakértők megállapítására lehet alapozni, az áldozat húgyhólyagjában ugyanis nagy mennyiségű vizelet volt. L. Csaba tettéért akár 35 évet is kaphat. Ítélet jövőhét szerdán várható.

Az orvosszakértő nem tudta egyértelműen összeszámolni a nő sérüléseit, ugyanis azok az egész testén beborították a fiatal édesanyát. A kegyetlen gyilkos fojtogathatta áldozatát, hiszen a nyelvcsont törését is felfedezték a boncolás során. Tetőtől talpig rúgta, ütötte az élettársát L. Csaba - akkor is, amikor már védekezésképtelen állapotban a földön feküdt a fiatal nő.

Nagy valószínűséggel az időnként magához térő nő kezét felemelve csak annyit mondott, hogy "ne". Ezt L. Csaba beadványában nyilatkozta a bírónak, miközben a jelentős mennyiségű, 45-50 erőszakos sérülés egy részét egy nőismerősére próbálta terelni.

"Csak egyszer-kétszer ütöttem pofon és egyszer rúgtam mellkason, a többi sérülést nem tudom, hogyan szerezte a szerelmem" - írta a kegyetlen gyilkos a beadványában.

L. Csaba gyakorlatilag péppé verte kedvesét, féltékenységből és nagy valószínűséggel drogosan. Bár a szakértő nem tudta minden kétséget kizáróan alátámasztani, hogy L. Csaba kábítószer hatása alatt hajtotta végre brutális tettét, de az tény, hogy elfogásakor nagy mennyiségben találtak a szervezetében úgynevezett, "Kristály" kábítószert.

A mai tárgyaláson a vádlott nagyapja állt a bíróság elé, aki kiskorától nevelte a terheltet. Az ügyre vonatkozóan szinte semmit nem tudott mondani.

Az iratismertetés során a bíró felolvasta a szakértői véleményeket, melyekből egy olyan kegyetlen, brutális elkövető képe bontakozott ki, amilyent csak filmekben láthattunk.

A vádirat szerint 2020. június 5-én késő délután a vádlott veszekedett élettársával a dombrádi lakóházukban. A férfi több alkalommal arcon ütötte a sértettet, közben a nyakát is megragadta. A nő az ütésektől a földre esett és életveszélyes állapotba került. A férfi ezután rátérdelt és rátaposott a bordáira, majd többször meg is rúgta őt. A sértett a sérülések miatt ekkor már nem tudott beszélni.

A férfi másnap, látva, hogy a sértett eszméletlen, segítséget kért egy ismerősétől, akinek odaadta a lakáskulcsot, ő pedig elmenekült a helyszínről. Az ismerős értesítette a mentőket, azonban ők már csak a nő halálának beálltát tudták megállapítani. A férfit elfogatóparancs alapján két nappal később Dombrádon kapták el a rendőrök.

A mai tárgyaláson a perbeszédek is elhangzottak.

Az ügyet kétszer is átminősítették: az alapügy halált okozó testi sértés bűntette miatt indult. Volt mértékes indítvány, ami 12 év fegyházat jelenthetett volna a vádlottnak, de ő ezt nem fogadta el, nem mondott le a tárgyalás jogáról, így a bíróság lefolytatta a bizonyítási eljárást.

Először ügyészi indítványra emberölés bűntettévé minősítették át, majd a szakértői anyagok ismeretében különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés lett, amiért akár 35 évet is kaphat L. Csaba.

A középmérték 15 év, az ügyész ennél jóval többet szeretne, a védelem kevesebbet.

Az utolsó szó jogán a terhelt nem mondott semmit.

Ítélet jövő szerdán várható.


- FrissMédia -