AKTUÁLIS
Ajándékot kaptak a civilek Kisvárdán
Február elseje a civilek napja, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy ha nem működnek kellő számban civil szervezetek, akkor az önkormányzatokra sokkal több feladat és felelősség hárul. Csak a civilek, a civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája, jelenléte teheti jobbá az élet számos területét.

Az idén péntekre eső ünnepnapon mintegy ajándékként, hasznos tanácsokat kaptak a Kisvárdán és térségében működő civil szervezetek a NEA 2019. évi pályázati kiírásairól, illetve a jogszabályi változásokról.

Kiss András, a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Civil Információs Centrum operatív igazgatója tájékoztatóján túl minden civil szervezetet arra buzdított, hogy merjenek pályázni és ezáltal jobbnál jobb programokat megvalósítani. Tájékoztatójából kiderült az is, hogy az összevont pályázatokat február 21-ig, az egyszerűsítettet február 22. és március 23. között lehet benyújtani.

Ebben az évben közel hatmilliárd forintot oszt szét a civil szervezetek között a kormány, kiemelten támogatva a vidéken, városokban dolgozó civil szervezetek aktív munkáját.

Kisvárdán évek óta igen színes, figyelemre és példamutatásra méltó a helyi civilek munkája és programja, melyekkel a sport, a kultúra, a segítségnyújtás és a rendezvények szervezése területén egyaránt tevékenykednek.

- Friss Média -

fotók: Szabó Sándor