Tudomány és Technika
#Afrika
#Microsoft
Afrikában nyomulnak a technológiai óriások
A Microsoft elindítja első szoftvertesztelő központját Afrikában. Kenya fővárosában új munkahelyeket és fejlődési lehetőséget teremt a cégóriás a fiatal afrikai informatikai mérnököknek.

A Microsoft bejelentette, hogy Kína, Lengyelország és India után negyedik külföldi tesztközpontját Afrikában indítja el, a Techno Brain Limiteddel közösen. Kenya fővárosában, Nairobiban ezzel a kontinens első szoftvertesztelő központja jön létre. A Microsoft szoftverfejlesztésért felelős igazgatója szerint Kenya lehet Afrika első számú és legdinamikusabban fejlődő technológiai központja a jövőben.

Az ország minőségbiztosítási és innovációs szempontból is kiemelt célponttá válik a Microsoft új tesztközpontjának köszönhetően. Az ottani szoftverfejlesztő mérnökök a legújabb Microsoft operációs rendszerek tesztelését végzik majd el, mielőtt azok eljutnának a felhasználókhoz.

A Microsoft mellett több nagy technológiai vállalat, így a Facebook és a Google is folytatja beruházásait Afrikában, ki akarják aknázni a kontinensben rejlő, eddig még fel nem tárt lehetőségeket.