KULTÚRA
Fesztivál
#PanyolaFeszt
A zenei élet kiválóságai voltak Panyolán
A PanyolaFeszt ismét hatalmas élményt adott az évről évre visszajáró vendégeknek, illetve a helyi érdeklődőknek.

A XIII. alkalommal megtartott rendezvény közel 180 fellépője két színpadon több mint nyolcezer látogatót csalogatott a három nap alatt a településre. Az itt élő emberek vendégszeretetének, a szervezők lelkiismeretes, kemény, kitartó munkájának köszönhetően sikeresen zárult a családi fesztivál. Régi ismerősök újra üdvözölhették egymást, nagyokat beszélgethettek, ismét kezet foghattak Panyola egyedi és elbűvölően barátságos környezetében. A falu varázslatos természeti kincsei „hazahívják” a gyermekekkel érkezőket, a nagyobb baráti társaságokat, az összeszokott fiatal önkénteseket, segítőket egyaránt.

A Csík Zenekar és Presser Gábor, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Szabó Balázs és Bandája, a Bohémians Betyars, az Óperentzia Feat, a Csángálló, Dánielfy Gergő és az Utazók – csak hogy pár ismert nevet említsünk, akik meghatározó zenei kikapcsolódást nyújtottak a közönségnek. A tánc élményét a Fitos Dezső Társulat, a Szatmár Táncegyüttes és a Szatmár Kamaramegannyi fellépői adták. Makranczi Zalán színházi előadással ajándékozta meg a rajongókat. "Büszkék vagyunk arra, hogy minden esztendőben minőségi programokat, változatos zenei kínálatot, színvonalas kulturális étlapot tudunk kínálni a szatmári embereknek s az ideérkezőknek" - mondta Muhari Zoltán, Panyola polgármestere, majd hozzátette: már több éve arra törekszenek, hogy értékteremtő fesztivál legyen a PanyolaFeszt. Talán ennek a kitartó munkának köszönhetik, hogy az idén elérkezett az a rendkívüli pillanat is, amikor a Magyar Fesztivál Szövetség minősíti rendezvényüket.


Az igényes zenei kínálat mellett megannyi egyéb kulturális esemény színesítette a három nap fergeteges hangulatát. Közel 10 helyszínen egyszerre ajánlottak kiállítást, változatos portaprogramokat, templom- és pálinkafőzde-látogatásokat, a Kokas Bandával Tisza-parti mulatságot, középkori templomtúrát kerékpárral. A gyermekek sem unatkozhattak az érdekes népi játszóudvaron és az aktív kézműves foglalkozásokon. A kulturális csemegék mellett a Szatmár ízeit sem felejtették el, hiszen tizenegy főzőcsapat több mint 50 fajta ételt és közel 40 féle süteményt kínált a fesztivál vendégeinek, de volt kézműves sör, kiváló borok és persze az elmaradhatatlan panyolai pálinka.

A szervezők bíznak abban, hogy a kínálatból mindenki talált kedvére valót és sikerült picit megpihennie, feltöltődnie is ezen a pár napon a béke szigetén. Vasárnap ünnepi istentisztelettel és a Rege zenekar gyönyörű előadásával zárták a több napos rendezvényt, ahol hálát adtak Istennek is, hogy a jó idővel ismét megsegítette és támogatta a fesztivált.

Muhari ezen az istentiszteleten jelentette be a gyülekezetnek, hogy a fesztivált szervező csapat az idei bevételből a falu református templomának toronyóra-javítását támogatja azért, hogy Panyolán újra együtt számolhassák a perceket.

- FrissMédia -