PUZZLE
#spirit
A világ legjobbjai közé választották a Spirit szállodát
Elképesztő sikert zsebelhetett be a megyénkből is törzsvendégekkel is büszkélkedhető sárvári Spirit Hotel Thermal Spa *****superior: az egyik legjobb európai luxusszállodának választották, a spa részlegét pedig külön is díjazták a világszerte mércét állító World Luxury szavazásán.

A szálloda egyedülállóan elegáns környezetével és kivételes szolgáltatásaival vívta ki a nem kevesebb, mint hét szakmai elismerést, köztük a legrangosabb spa kategóriában a Global Spa of the Year 2023, szálloda kategóriában pedig a Luxury Country Hotel of the Year címeket. A Spirit hét díjas sikertörténetére méltán lehet büszke a haza turisztikai ágazat.

A szálloda igazgatójával, Pápai Zsuzsával beszélgettünk a díjról és a szállodáról.

Hogyan zajlott a World Luxury szavazása?

A szavazást megelőzte egy pályázati anyag, több kategóriában is jelentkeztünk. Ezt követően azok a szállodák, akik átmentek a szakmai szűrőn, elindultak egy közönségszavazáson. Az utazók véleményét tükrözi a szavazás, ami különösen nagy elismerés a szállodának.

Melyik kategóriában tartották magukat a legesélyesebbnek?

Sejtettük, hogy a SPA vagy a hotel, vagy mindkettő kategóriában esélyesek lehetünk, hiszen a díjátadóra kaptunk meghívást, de erre, a Global Spa of the Year 2023-ra egyáltalán nem számítottunk, ez szinte elérhetetlennek tűnt. Személyesen vettem át a díjat Athénban, hatalmas öröm és megtiszteltetés volt, még most is kiráz a hideg, ha eszembe jut, amikor kimondták a Spirit nevét és átvehettem a trófeát.

Mitől ennyire népszerű a Spirit?

Az egyik erősségünk, amit a díjátadón is kiemeltek, az a termálvíz és annak sokrétű használata. Ötvözzük a modern technológiákat a hagyományokkal. Itt a vendégeink egyszerre találkozhatnak a hammammal, a szauna rituálékkal és a legmodernebb, orvostudomány által kifejlesztett eszközökkel is. Erre fektetjük a legnagyobb hangsúlyt, hogy a szolgáltatások elsőosztályú minőségben, és nagyon széles spektrumban álljanak a vendégeink rendelkezésére.

Honnan érkeznek a vendégek?

Az erős belföldi bázis mellett sok külföldi vendégünk van, elsősorban az európai országokból. Ausztriából, Németországból, Csehországból, Szlovéniából és Szlovákiából is sokan érkeznek, de vannak amerikai vendégeink is.

Hogyan készülnek az ünnepi időszakra?

Mindig sok programunk van, nem csak az ünnepi időszakokban, de természetesen mi is készülünk az ünnepekre. Sok zenei, szórakoztató programunk van és a gasztro felhozatal is erős: csokoládékóstoló, pálinkakóstoló, borkóstoló, legutóbb tököt is faraghattak a vendégeink, de van, hogy mikrozöldeket, csírákat mutatunk be. A spa-ban pedig mindig vannak heti, havi, alkalmi ajánlataink, itt is rendkívül széles és izgalmas a paletta.