AKTUÁLIS
A Vári Emil Általános Iskola diákjai is elballagtak
A Váriból három osztály intett búcsút iskolájának. Az elmúlt mintegy másfél évben egy ismeretlen, járatlan úton haladtak előre. Nem tudhatták, mit hoz a holnap, hogy hogyan lesz tovább.

"A családok, barátaitok és tanáraitok biztos kézzel tartottak benneteket és a közös munka, a közös akarat, a tenni akarás meghozta az eredményét. Sikeresen zárhattuk az általános iskolai éveket. Amiket el kellett sajátítanotok, azt mind át tudtuk adni nektek. Rámutatott, hogy az elmúlt években az eszetek, a szívetek és az akaratotok volt az, ami benneteket mindig előre vitt. Ez a hármas lényegi dolog, ami az elmúlt időszakban a megpróbáltatásokon átsegített benneteket. Enélkül a hármasság nélkül nem működhetett volna a tudás közvetítése és annak elsajátítása. Az az igazság, hogy ti vagytok az első generáció, akik a tudás jelentős részét az online térben sajátítottátok el" - mondta az igazgató.

"Azonban ebben a virtuális térben való lét sok olyan kérdést is felvet, amikre a válaszokat előre nem tudjuk. Amit azonban biztosan tudunk, hogy a társas kapcsolatok a közös élmények és sztorik, a jó bulik a virtuális térben nem valósulhatnak meg. A megpróbáltatásoknak talán lassan vége van. Talán véget ér életünknek ez a nehéz időszaka és hamarosan újra visszatérhetünk és újra visszakaphatjuk a régi életünket. Mint mindenhez, ehhez is kell egy kis szerencse, mert ahogy a köszöntő végén elhangzott, kísérjen téged a szerencse, küzdj bátran és juss mindig előbbre" - tette hozzá Pokol Miklós.

A számtalan átadott díj és kitüntetés közül kiemelkedik az iskola nevelőtestülete által alapított Vári Emil-díj. A több évtizedes kiemelkedő szakmai és pedagógiai munkájuk elismeréseként két tanár részesült a díjban. A nevelőtestület döntése alapján megyei és országos versenyeken való szereplésükért, példamutató magatartásukért, közösségi munkájukért, továbbá kiemelkedő tanulmányi eredményükért nevelőtestületi dicséretben részesültek a diákok is.