KÉK FÉNY
#baleset
#Tiszabercel
A választások napján gázolta halálra tiszaberceli idős nőt, négy év börtönt kapott - videó
A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 2019. február 7-én helybenhagyta az ittas járművezetés és kábítószer birtoklásának vétsége miatt B. K. vádlottal szemben elsőfokon kiszabott 4 év börtönbüntetést, 4 év közúti járművezetéstől eltiltást és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést.

A tényállás szerint a vádlott 2018. április 8-án éjszaka egy nyíregyházi szórakozóhelyen elfogyasztott 8 üveg sört, majd hazament Tiszabercelre. Másnap reggel autóval elment egy helyi italboltba, ahol ismét sört ivott, majd beült az autóba. Egy útkereszteződésbe érve lesodródott az útpadkára, és elütötte a vele szemben szabályosan közlekedő gyalogos hölgyet. A vádlott autójával megpördült az úttesten, majd a balesetet észlelve felhívta a segélyhívót, és elment a helyszínről. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.


A bíróság megállapította, hogy a vádlott szervezetében nemcsak alkohol, hanem kábítószer jelenlétét is kimutatta a gyorsteszt, valamint a vádlott által vezetett autón a hátsó fék hatástalan, a kézifék pedig működésképtelen volt. A sértett sérülései és a bekövetkezett halála között közvetlen ok-okozati összefüggés állapítható meg.

A bíróság álláspontja szerint a baleset elkerülhető lett volna, ha a vádlott józan állapotban, a tőle elvárható körültekintéssel, illetve közlekedésre alkalmas járművel vesz részt a forgalomban.

Az ítélet jogerős.

A balesetről itt írtunk részletesen

Fotó: FrissMédia/archívum