KÉK FÉNY
#tűzoltók
#előadás
#Kisvárda
A tűzoltók mentették meg a kisvárdai előadást
A nagy mennyiségű esővíz gyűlt össze egy sátortetőn a délutáni órákban Kisvárdán, a Szent László utcában, ahol a színpadot és az ott tartózkodókat veszélyeztette. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámok és kihúzós létra segítségével szüntették meg a kialakult helyzetet.

Több helyen az útra borult fák, vagy leszakadt faágak eltávolításához riasztották a tűzoltókat. Szatmárcseke és Túristvándi között két nagyméretű fa dőlt az úttestre, de Kisar és Tivadar, Fehérgyarmat és Penyige, valamint Nagydobos és Ópályi, továbbá Beregsurány és Tarpa közötti úton is a viharos szél miatt kidőlt fák eltávolításán dolgoztak a fehérgyarmati hivatásos, a vásárosnaményi önkormányzati és a tarpai önkéntes tűzoltók. Épület tetején lévő lemezfedést bontott meg a szél csütörtök este Fehérgyarmaton, a Kossuth téren. A veszélyes, lelógó tetőfedő anyagot a helyi hivatásos tűzoltók távolították el. Személyi sérülés nem történt.

Villám csapott egy lakóház kéményébe, amely ledőlt és a tetőt is megrongálta csütörtök délután Tiszaadonyban, a Kossuth utcában. A lehulló törmelékek egy gépkocsi szélvédőjét is betörték. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók az épületet áramtalanították, a sérült épületdarabokat eltávolították. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.