SPORT
Labdarúgás
#Tarpa
#Real Madrid
#pályaavató
A Tarpa-Real Madrid mérkőzés képekben
Igazi fociünnep volt Tarpán szombaton amikor a Tarpa SC a pályaavatóján a tarpai U19-es gárda mérkőzött meg a Real Madrid U 18-as csapatával. A tarpaiaknak nincs szégyellnivalójuk, derekasan helytálltak a mérkőzésen.

Világhírű csapatot látott vendégül a Tarpai Sporcentrumban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpa SC, amely június 16-án, szombaton tartotta a pályaavatóját. A rendezvény bevételének egy részét a klub felajánlotta a leukémiával küzdő 12 éves újfehértói játékos, Lakatos Márk további gyógykezelésére. Az ifjú focista egy, a Real Madrid játékosai által aláírt mezt kapott. A mérkőzés kezdőrúgását Seszták Miklós kormánybiztos és Lakatos édesapja végezték el.

Az eseményen több elismerést is átadtak, így a többi közt a Kárpátaljai Magyar Labdarúgó Válogatott csapata itt vehette át a kupát, mivel ők lettek a világbajnokok a mikronemzetek, kisebbségek, hontalan népek, illetve el nem ismert államok labdarúgó világbajnokságán. A döntőt Londonban játszották, ahol a Kárpátalja válogatottja Észak-Ciprus válogatottját győzte le.

A mérkőzés egyperces néma felállással kezdődött, így emlékezve Kovács György fiatal focistára, aki tragikus hirtelenséggel halt meg. A tarpai csapat tagjai könnyeikkel küszködve emlékeztek csapattársukra.

- FrissMédia -