AKTUÁLIS
#Nyírbogdány
#támogatás
A tanulás mellett valamiben még kiemelkedők
A Nyírbogdány Község Tehetséges Gyermekeinek Tanulásáért Közalapítvány pályázatot írt ki novemberben olyan 8-14 éves, Nyírbogdányban elő gyermekek részére, akik a tanulás mellet valamit még kiemelkedően jól csinálnak. Az alapítvány a tehetségüket felkarolva támogatja a 2019-es törekvéseiket.

A pályázatba sikerült a szülők mellet bevonni a gyermekek tehetségének kibontásában résztvevő tanárokat, oktatókat, edzőket, hiszen az ő ajánlásuk is szükséges volt a pályázat benyújtásakor - mondta el portálunknak Prekup Zsolt, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

Nyírbogdány Gyermekek - 4.JPG

A pályázatok a kuratóriumi elbíráslását követően kilenc gyermek további fejlődését, tehetségének kibontakoztatását támogatja a Közalapítvány. Egyik ilyen támogatási forma volt, hogy a pályázó gyermek részére az összes jövő évi zeneóra költségét átvállalta a közalapítvány, így az nem terheli a szülőket. A művészet mellett fontos a sport is, így a támogatás kiterjed a sporttevékenységet fejlesztő eszközökre, eredményt javító ruházatra is.

A támogatói okleveleket ünnepélyes keretek közt szombaton adták át Nyírbogdányban. A támogatott gyermekek, szüleik, a település polgármestere, Balogh Tibor, valamint az alapítvány kuratóriuma és Nyírbogdány képviselő-testületének tagjai is is jelen voltak.

- FrissMédia -