AKTUÁLIS
A szőke folyó szerelmese ma is a Tiszában fürdőzött
Majdnem kétszázszor mártózott már meg a Tiszában Gergelyiugornyánál dr. Skapinyecz József - most a 14. alkalommal a Tisza élővilágának emléknapján. Az év második hónapjának első napja Skapinyecz és a szőke folyó napja is.

A debreceni orvos immár 14 éve teljesíti ezt az önmagának kitalált kihívást - mindig február első szombatján, ami szinte napra pontosan a Tisza napja és az ő születésnapja. A több mint sportos teljesítményt a Sonar búvárcsoport biztosította egy csónakból.

A mai úszást nehezítette, hogy a Tisza áradása miatt rendkívül magas a vízszint. Egy ideig kétséges volt, hogy egyáltalán lehet-e a Tiszában úszni. Végül megfelelő biztonsági intézkedések közepette a doktor úr négy fia és egy barátja társaságában megmártózott az alig 5 fokos vízben.

- Nem mindig úszom át a Tiszát, van, amikor csak derékig érő vízben, árral szemben gyakorlatilag egy helyben maradok. Ez kevésbé veszélyes. Ilyenkor hat-tíz percet vagyok a vízben, de a legjobb bemenni akkor, amikor zajlik a folyó - fogalmazott a sportos orvos.

- FrissMédia -