PUZZLE
Bulvár hírek
#Harry herceg
#esküvő
A színésznő és a herceg - a nagy esküvő menetrendje
Ma összeköti életét Harry herceg és amerikai menyasszonya. Az esemény hivatalos programja alapján helyi idő szerint délután 1-re már férj és feleség lesznek.

Nagy nap a mai az Egyesült Királyság életében, hiszen a trónöröklési sorban hatodikként helyet foglaló Harry herceg elveszi amerikai menyasszonyát, a korábban színésznőként híressé vált Meghan Markle-t. A bulvárnak folyamatosan témát adó pár – legfőképp Meghan Markle családja jóvoltából – az esküvőjén több szempontból is szakít a hagyományokkal és még az utolsó napokban is volt, amikor be kellett vetniük improvizációs készségüket. Meghan Markle édesapja ugyanis - hivatalosan szívműtétje miatt - nem tudja oltárhoz kísérni a lányát, ezért a menyasszony leendő apósa, Károly herceg teszi ezt meg helyette. Az esemény ma hajnalban közzétett programja alapján közöljük a menetrendet - helyi idő szerint.

9:00 - Elkezdik beengedni a windsori kastély ősfás kertjébe azt a 2640 vendéget, akik részére külön meghívót küldtek. 100 iskolás, 200 jótékonysági dolgozó, a királyi személyzet 530 tagja, 610 windsori polgár valamint 1200 más civil hivatalos az eseményre.

9:30 – 11:00 - A Szent György Kápolnában tartják a szertartást, amelyre viszont csak 600-an kaptak meghívót. Ők 11-ig foglalhatják el a helyüket. A többi között Bach és Herbert Howells műveit hallhatják várakozás közben a kápolnában.

11:20 – 11:45 - A királyi család tagjai is megérkeznek a Szent György Kápolnába. Meghan édesanyja, Doria Ragland őket követi.

11:45 – Harry herceg és bátyja, Vilmos ekkor indulnak el a templomhoz a kastélyból.

11:52 – Őfelsége, II. Erzsébet is elfoglalja a helyét. Fanfárral üdvözlik.

12:00 – A menyasszony, Meghan Markle helyi idő szerint délben jelenik meg a templom bejáratánál. Koszorúslányok helyett gyerekek kísérik, az oltárhoz pedig leendő apósa, Károly herceg vezeti.

12:00 – 13:00 – a szertartás egy óráig tart. Az esküvői fogadalmak és beszédek mellett a könnyűzene is helyet kap a ceremónián. Ben. E. King Stand By Me című szerzeményét a The Kingdom Choir gospelkórus adja elő. Elhangzik majd a Guide Me, O Thou Great Redeemer is, amelyet Diana hercegnő temetésén játszottak.

13:00 – az ifjú pár kilép a templomból és üdvözli az őt ünneplő tömeget.

13:05 – hintóra szállnak és 25 perces körutat tesznek Windsorban, hogy üdvözöljék a tágabb közönséget is. Végül visszatérnek a kastélyba.

13:30 – 15:30 – az első fogadást maga Erzsébet királynő adja a Szent György Kápolnában.

19:00 – a második zártkörű fogadásért pedig Károly herceg felel, a Frogmore Házban. Ezen már csak 200 kiváltságos vehet részt a szűk családi és baráti körből.

- FrissMédia -