PUZZLE
#Nagy Anna
#daganat
#Kisvárda
#gyógyítás
#karácsony
A szeretet mindenre gyógyír – Anna gyógyításának és karácsonyának története
​Rengeteg angyalka segített a kisvárdai Nagy családnak. Kisebbik gyermeküknél ez év októberében diagnosztizálták a rendkívül agresszív daganatot. A csepp lány veséjét támadta meg, majd áttétek keletkeztek. Köszönhetően gyors beavatkozásnak, Annának esélye van a teljes felépülésre.

A négyéves Annánál még októberben egy igen ritka agresszív tumort diagnosztizáltak. Azóta a csepp lányka túl van egy csaknem 5 órás műtéten, jelenleg folynak a különböző kezelések. A család szerény körülmények közt éli dolgos mindennapjait. Stábunk vasárnap, ebéd előtt látogatta meg a családot.


Anna soha nem adta fel - meséli az édesanyja. Sokszor a csepp lány adott a szülőknek is erőt. Közösen jutottak túl a nehezén, soha egy panaszszó nem hagyta el a száját a kis betegnek. Tűrte a kezelést, még ha az fájdalommal is járt - tudta, hogy az a kedves doktorbácsi meggyógyítja.

Belépve a szobába valami különös nyugalom fogadott minket. Érezhető, tapintható volt a szeretet. Anna, édesapja ölének biztonságából félénken visszahúzódva, ugyanakkor kíváncsian figyelte az eseményeket.


Október 12-én emésztési gondok jelentkeztek Annánál, ekkor még senki nem gondolta, hogy egy igen agresszív betegség támadta meg a novemberben negyedik születésnapját ünneplő kislánynak. Orvosai gyorsan diagnosztizálták a daganatot, ami a kislány veséjét támadta meg. Anna a kezelésekének köszönhetően túl van a nehezén, orvosai szerint jó ütemben halad a gyógyulás felé, már egy kis pluszkilót is sikerült felszednie. A kislányra a közösségi médiában figyeltek fel a kisvárdaiak, ekkor indult érte a nagy összefogás.


Segített az önkormányzat, a lakók. Egyszóval mindenki. Pénteken adták át az első csomagokat a családnak. Mindenki fontosnak tartotta, hogy segítsen valahogy. Sándor, az édesapa búcsúszóul azt mondta, hogy van olyan munkatársa, aki október óta minden nap felhívja: hogy van Anna? – sokat jelent számukra, hogy az emberek figyelnek rájuk, erőt és reményt ad a továbbiakra. Úgy fogalmazott, hogy egy-egy jó szó is sokat segített nekik.


Anna testvére úgy tudott segíteni, hogy a járvány idején szigorúan viseli a maszkot, „nehogy haza hozzak valamit az oviból” – mondja, miközben Ann kezét fogja.
De, talán a legfontosabb, hogy a családban végtelen harmónia és nyugalom van. Az a légkör, amit a család biztonsága nyújt, nagyban segíti Anna felépülését. A kislány mindezt végtelen szeretettel, türelemmel köszöni meg. Mindannyian – okkal – bizakodnak, hogy a csepp leány teljesen felépül. Gyógyulási esélyei jók, most várják az újabb szövettan eredményét.


A város egyként fogott össze, hogy a Nagy családnak segítsen. A város polgármestere, Leleszi Tibor, valamint a térség országgyűlési képviselője dr. Seszták Miklós kormánybiztos a Nagy családhoz látogatott el, hogy személyesen adhassák át Annácska szüleinek a csomagokat, melyeket széles társadalmi összefogás segítségével állítottak össze.